Hrvatski general uzburkao slovensku javnost. Tajni sastanci s Janšom ili topli susret dvojice starih prijatelja?

A što se tiče Marka Ćosića on je, prema riječima njegova oca na ručku bio sasvim slučajno.

Umirovljeni general Krešimir Ćosić uzburkao je slovensku javnost svojim nedavnim susretom sa slovenskim premijerom Janezom Janšom u zgradi slovenske Vlade. Susret se dogodio 7. veljače ove godine, a na sastanku je bio i Ćosićev sin Marko, javlja Jutarnji list.

Slovenski mediji špekuliraju o razlogu u tog sastanka te nagađaju o razlozima njegove tajnosti jer Janšin Ured o njemu ništa javno nije objavio.

“Slovenski premijer Janša i ja smo dugogodišnji prijatelji i s vremena na vrijeme se sretnemo i odemo na ručak. U ovom susretu nema ničeg tajnog, ništa nismo dogovarali. Još od ljeta smo dogovarali ovaj susret i zapravo je to bio ručak u zgradi Vlade i ništa više od toga”, pojasnio je Ćosić.

Prema njegovim riječima na ručku su najviše razgovarali o daljnjem razvoju ukrajinske krize.

“Pričali smo o Ukrajini i ukrajinskoj krizi te sličnostima s krizom 1991. godine u bivšoj Jugoslaviji. Ja sam stava da će u Ukrajini doći do ratnog sukoba i da će Rusija napasti tu zemlju, dok s druge strane Janša smatra da se to neće dogoditi”, otkrio je Ćosić.


Prema njegovim riječima tijekom jednosatnog ručka nisu im se usuglasila mišljenja oko te teme. A što se tiče Marka Ćosića on je, prema riječima njegova oca na ručku bio sasvim slučajno.

“U to vrijeme Marko je bio u Ljubljani i ja sam premijera Janšu pitao možemo li zajedno doći na ručak. On je pristao i tako se i on našao u našem društvu. Dakle, nema nikakvih tajnih dogovora, pregovora. Običan susret dvojice dugogodišnjih prijatelja”, zaključuje Ćosić.

SOURCEBild.ba
Previous articleHKD Napredak za stipendije i potpore u akademskoj 2021./22. godinu osigurao 91 stipendiju i potporu u iznosu od 126 tisuća KM
Next articleCvitanović: Želimo dati šansu Bosni i Hercegovini, ali postoji granica ispod koje nitko od Hrvata neće ići
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments