Hrvatski uhljeb No. 1 primio cjepivo preko reda

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović potvrdio je maloprije za N1 da se ipak cijepio protiv koronavirusa. Naime, televizija je otkrila tu informaciju, no iz HGK su ju jučer demantirali. Sada Burilović ipak potvrđuje da je primio cjepivo.

Novinar N1 televizije Hrvoje Krešić javio je da je Burilović prvu dozu cjepiva primio 13. siječnja, a drugu 4. veljače.
Evo što Burilović kaže o cijepljenju

– Točna je informacija da sam se cijepio. Prvu dozu primio sam 13. siječnja. Jučer su me na telefon pitali jesam li se cijepio preko reda, a ja sam odgovorio ‘Da, samo mi je to još trebalo’. Ispričavam se kolegama zbog tog nesporazuma – objasnio je Burilović šum u komunikaciji s javnošću.

– Ja sam HRVI imao sam tešku upalu pluća, imam alegrijske poteškoće i blagu astmu. Zato su mi prijatelji sugerirali da se cijepim. No tada se još nije znalo da će biti manjak doza – kazao je Burilović ne želeći otkriti kod koga se cijepio. Tvrdi da ne želi tu osobu dovoditi u neugodnu situaciju, no dodao je da je jasno kako mu je cjepivo mogao dati liječnik obiteljske medicine ili netko iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

-Tada se govorilo da građane treba poticati da se cijepe. Današnja perspektiva, kada cjepiva nedostaje, je sasvim drugačija. Danas bih svoje zdravstvene probleme stavio sa strane – uvjerava Burilović.


SLUČAJNO CIJEPLJENJE REKTORA BORASA

Za Burilovićevo cijepljenje doznalo nedugo nakon što je objavljeno da je cijepljenje omogućeno i rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu. On se, kako uvjeravaju iz KBC-a Zagreb, zatekao na konzultacijama na njihovoj klinici za stomatologiju baš u vrijeme cijepljenja zdravstvenih djelatnika. Kako su tri doze cjepiva ostale Borasu i njegovoj supruzi ponuđeno je da se cijepe. U protivnom, uvjeravaju s KBC-a cjepivo bi propalo. Ne znaju doduše kada će i kako Boras i njegova supruga doći do druge doze, koja je potrebna kako bi se osigurala cjelovita zaštita.

Boras je, kao što je poznato, Covid-19 već prebolio, no unatoč tome i činjenici da sasvim izvjesno još ima antitijela protiv koronavirusa, uzeo je dozu cjepiva.

U razgovoru za N1 Burilović je potvrdio da će se na sjednici Savjeta Sveučilišta u Zagrebu, čiji je on predsjednik, raspravljati o prijavama za seksualno uznemiravanje na fakultetima.

Bild.ba

Previous articleUlazak u Sloveniju od subote za preboljele i cijepljene protiv covida
Next articleJadni naši gore: Merkel se malo po malo odlučila skroz zaključati