I Krišto je bila na Danu pobjede, odala pijetet hrvatskim sinovima

Ovogodišnjoj svečanosti nazočila je kandidatkinja HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto.

U Kninu se danas obilježavao jedan od najznačajnijih datuma moderne hrvatske povijesti – 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Prije 27 godina započela je veličanstvena akcija „Oluja“ kojom su oslobođene hrvatske teritorije od okupacije agresorskih snaga, navodi HNS u priopćenju. Oluja je hrvatski nacionalni simbol slobode koja je značila konačnu pobjedu u Domovinskom ratu.

Ovogodišnjoj svečanosti nazočila je kandidatkinja HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto koja je ispred krovne organizacije hrvatskog naroda u BiH odala pijetet hrvatskim sinovima koji su utkali svoje živote za stvaranje slobodne hrvatske domovine.

Današnji dan pobjede i domovinske zahvalnosti je zapravo i dan svehrvatskog nacionalnog zajedništva kada su uz snage HV-a sudjelovale i snage HVO-a u oslobađanju i stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske, današnje članice EU i NATO-a.

Nakon polaganja vijenaca na Trgu Ante Starčevića, uslijedila je svečanost na Kninskoj tvrđavi na kojoj je podignuta zastava Republike Hrvatske, simbolika koju je uradio i prvi predsjednik suverene Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman nakon oslobođenja Knina.


Poslije svečanosti, uslijedila je sveta misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

SOURCEbild.ba
Previous articleIsporučena prva Rimac Nevera kupcu – pogodite tko ju je uzeo!
Next articleU Kninu privedeno 15 osoba, evo zbog čega
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments