Inspektori Porezne uprave Republike Srpske optuženi za primanje mita

Izvor: Bild.ba

Sudac za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu, koju je 5. kolovoza podiglo Tužiteljstvo RS protiv inspektora Porezne uprave Nemanje Barovića, Mihajla Ristića, kao i protiv Marinka Bilbije.

Barović i Ristić, inspektori iz Područnog centra Porezne uprave Prijedor, osumnjičeni su zbog kaznenog djela primanje mita i trgovina utjecajem, a Bilbija za davanje mita.

Optužnica Barovića tereti da je kao službena osoba, tijekom 2018. i 2020. godine, vršeći kontrolu obračuna i plaćanja poreznih obveza poreznih obveznika dva puta zahtijevao i primio novčani iznos i to jednom u visini od 5.000 KM, potvrđeno je danas iz Posebnog odjela Tužiteljstva RS za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala u RS.

Drugi put je tražio iznos u visini od 5.000 eura i 250 KM da ne izvrši službene radnje koje bi morao izvršiti, te jednom zahtijevao i primio nagradu u visini od 500 KM da korištenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja, te na taj način počinio kaznena djela primanje mita i trgovina utjecajem.

Optužnica Barovića i Ristića tereti da su zajedno, kao službene osobe, 12. srpnja primili poklon, odnosno novčani iznos u visini od 200 KM da u okviru svog službenog ovlaštenja ne izvrše radnju koju mi morali izvršiti.

Bilbija se tereti da je službenim osobama ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlasti ne izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, čime su Barović i Ristić učinili kazneno djelo primanje mita, a Bilbija kazneno djelo davanje mita, napominje se iz Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala u RS.

Bild.baKomentari

Next Post

U Sloveniji 15 novooboljelih i jedan smrtni slučaj od Covida-19

Čet kol 6 , 2020
U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 771 testiranja potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedan je oboljeli među zaraženima umro, potvrdila je u četvrtak slovenska vlada.