Inzko će poludjeti: Sutra drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara!

Inzko će poludjeti: Sutra drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara!

Predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Ivan Zelenika-HDZ BiH najavio je da će sutra biti nastavljena prva sjednica ovog tijela na čijem dnevnom redu je drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara usprkos odluci OHR-a da poništi prvi krug.

U priopćenju iz Gradskog vijeća, koje je potpisao Zelenika, navedeno je da se Vijeće, prema propisanim procedurama, odlučilo za nastavak sjednice.

Zelenika navodi da će drugi krug glasanja za izbor gradonačelnika grada Mostara biti održan sutra u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici.

Zelenika se za sazivanje sjednice poziva na član.100 stavak 2 Poslovnika Gradskog vijeća.

Konstitutivna sjednica Gradskog vijeća Mostara prekinuta je 5. veljače nakon prvog kruga glasanja za gradonačelnika pošto su vijećnici iz Koalicije za Mostar napustili zasjedanje.

U drugi krug za gradonačelnika tada je prošao Mario Kordić, kandidat HDZ-a s 14 glasova i kandidat Koalicije za Mostar Zlatko Guzin s 11 glasova.

Misija OSCE-a, Delegacija EU, specijalni predstavnik EU u BiH, ambasade Velike Britanije i SAD, te OHR danas su pozvali Gradsko vijeće Mostara da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika.

U zajedničkom priopćenju uoči sutrašnjeg nastavka konstitutivne sjednice Gradskog vijeća Mostara se traži da se proces vrati na poziciju koja je u skladu s gradskim Statutom, odnosno da glasanje bude tajno, prenosi Srna.

Bild.ba