Irfan Čengić: “U ovom trenutku po matematikama je HDZ neizbježan, tijekom formiranja nove vlasti ne ulazi u koalicije već u partnerstva za formiranje vlasti”.

Istaknuo je kako postoje različiti partneri u županijama, što smatra normalnim jer su oni lokalna politika i "nisu nikakva državnička, visoka politika".

“Ono što su organi stranke zaključili jest da smo okupili oko “trojke” nekoliko stranaka koje su podržavale Denisa Bećirovića.

Tu smo koaliciju ponudili SBiH i oni će izgleda biti dio toga. Radit ćemo s onima koji su neizbježni. U ovom trenutku po matematikama je HDZ neizbježan. Hoće li to po sljedećim matematikama biti SDA, hoće li to biti SNSD, hoće li oporba iz Republike Srpske dobiti priliku formirati Vijeće ministara, u ovom trenutku je prerano govoriti” kazao je Čengić.

Istaknuo je kako postoje različiti partneri u županijama, što smatra normalnim jer su oni lokalna politika i “nisu nikakva državnička, visoka politika”.

“Vi imate situaciju da Demokratska fronta formira s nama vladu u Zeničko-dobojskoj županiji, a da su u Tuzlanskoj županiji s SDA. Dakle, imate situaciju da će Pomak koji je podržao, barem deklarativno, Bakira Izetbegovića u kampanji, sada zajedno s NiP-om formirati vladu USŽ-a”, rekao je Čengić tijekom gostovanja na TV Sarajevo.

Dodao je da se tijekom formiranja nove vlasti ne ulazi u koalicije već u “partnerstva za formiranje vlasti”.


 

Previous articleKonaković se oglasio nakon što je njegova diploma ocijenjena ispravnom i citirao Orwella: “Istina je izdaja u carstvu laži”
Next articleDORH pokrenuo istragu protiv troje hrvatskih državljana zbog smrti 18 korisnika u staračkom domu u Splitu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments