Ivan Šušnjar: Zašto se Komšić posramio Pilsela?

Ured za reviziju institucija BiH objavio je izvješće te je poslao posebno upozorenje oko ničim opravdanog angažiranja “stručnjaka”.

U izvješću se navodi da troškovi za ugovore o djelu u jednom uredu, u ukupnom iznosu od 39.000 maraka nisu opravdani.

U tom je uredu radio hrvatski novinar Drago Pilsel kao “regionalni politički analitičar”.

On je radio za Željka Komšića, drugog predstavnika Bošnjaka u Predsjedništvu BiH, a koji je izabran preglasavanjem Hrvata zbog rupa u izbornom zakonu.

“Ključna stvar koja mi se mota po glavi oko ove priče je sljedeća: Zašto ga se Komšić posramio? Zašto ga je odlučio ostaviti skrivenim u uredu? Naime, ako znamo da Komšić objavljuje kao pompozan događaj, svaki put kad se susretne s nekim Hrvatom, kao da je susreo vanzemaljca, postavlja se pitanje što je to u krivu s Pilselom da ga je Komšić odlučio zadržati tajnim. Pohvalio se Čedom, a postidio Pilselom. Zašto? Zbog špijunskog posla koji je Pilsel radio? Zbog sukoba interesa? Poreza? Ili Pilselove argentinske, ustaške prošlosti?


Mene evo jedino to muči, Što se tiče zakona, mislim da je ovu savršeno nemoralnu stvar, šjor Drago, sasvim dobro pravno pokrio. Udruga u ZG iz koje se financira Autograf glasi na Pilselovu suprugu. Ta udruga prima novac hrvatskih proračuna, da bi Drago u BIH, plaćen Komšićevih parama otetim od BH Hrvata, savjetovao protiv interesa RH”, kaže za Narod.hr kolumnist portala Poskok.info Ivan Šušnjar.

Pilsela je angažirao Željko Komšić kako bi u Hrvatskoj pokušao “peglati” njegov imidž. I sam Pilsel odgovorio je na mail VL navodeći kako je svojedobno bio angažiran, ne navodeći koliko je pritom dobivao novca, kao i za koje poslove.

Bild.ba

Previous articleNačelnik Busovače zanemaruje sredine s većinskim hrvatskim stanovništvom
Next articleNadzorna kamera ”uhvatila” piromana na djelu u Širokom Brijegu