Iz HSPF-a reagirali na novu sramotnu hajku i govor mržnje iz Sarajeva na Sanju Vlaisavljević

Naime, profesorica Vlaisavljević se u jednoj kolumni kritički osvrnula na sramotan istup sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić po pitanju prijetnji katoličkoj obitelji ususret Božiću.

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) oštro osuđuje najnoviju hajku i govor mržnje organiziran od strane dijela sarajevskih medija, a čija je žrtva profesorica Sanja Vlaisavljević.

Naime, profesorica Vlaisavljević se u jednoj kolumni kritički osvrnula na sramotan istup sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić po pitanju prijetnji katoličkoj obitelji ususret Božiću. Po ustaljenoj praksi, dio sarajevskih šovinističkih medija je iskoristio i ovu priliku za poticanje virtualnog kamenovanja nepoćudnih pojedinaca koji ne štuju dogme većinskoga nacionalizma.

Plasirani su neistiniti, bombastični naslovi nadopunjeni tendencioznim tekstom čiji je isključivi cilj poticanje mržnje i verbalnog nasilja prema neistomišljenicima. Mete ovakvih progona su redovito nebošnjaci u gotovo potpuno etnički očišćenom Sarajevu, a ovakvi šovinistički napadi samo pogoršavaju ionako nezahvalnu poziciju manjina u dominantno bošnjačkom Sarajevu.

Tako se sarajevski medijski prostor, nažalost, još jednom potvrdio kao prostor neslobode unutar kojega nacionalistički “pravovjernici” stavljaju metu na čelo “hereticima” koji se drznu autonomno promišljati i javno iznositi stavove koji se kose s temeljnim postavkama velikobošnjačkog nacionalizma.

Želimo upozoriti kako je krajnje vrijeme da se prestane sa kontinuiranim šikaniranjem manjinskih zajednica na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, a koje se danas ponajviše osjeća u Sarajevu.


Pozivamo sve medije u BiH da se ponašaju odgovorno i ne sudjeluju u šovinističkim spletkama čiji je cilj ostvarivanje jednoumlja te sprječavanje slobode i pluralizma mišljenja.

Nužno je osigurati osnovne pretpostavke svakog demokratskog društva, a to je povrh svega pravo svakog pojedinca da slobodno izražava svoje stavove, bez opasnosti da će biti žrtva verbalnog nasilja i mrzilačkog progona, priopćili su iz HSPF-a.

SOURCEBild.ba
Previous articleLavrov se sastao s Turković pa poručio: Rusija podržava Daytonski sporazum i jednakopravnost tri konstitutivna naroda
Next articleBošnjačka većina pokazala kako izgleda život u tzv. građanskoj BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments