Izetbegović i predstavnici udruženja Armije BiH razgovarali o RS

Zajednički je istaknuta "važnost očuvanja mira i stabilnosti, na prvom mjestu očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine".

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa predstavnicima Koordinacije temeljnih boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na “prijetnje Daytonskom mirovnom sporazumu koje dolaze od dijela političkih snaga iz entiteta RS”.

Zajednički je istaknuta “važnost očuvanja mira i stabilnosti, na prvom mjestu očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”.

Također je razgovarano o aktivnostima koje se provode na izmjenama i dopunama postojećih zakonskih rješenja iz oblasti boračko-invalidske zaštite i usvajanju novih, što za cilj ima poboljšanje statusa ovih kategorija društva.

Delegaciju Koordinacije činili su predsjednik Organizacije obitelji šehida i poginulih boraca FBiH Almin Škrijelj, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca Sabahudin Ramić i predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković.


Sastanku je prisustvovao i predsjednik Odbora za prava i status boračke populacije, očuvanje tekovina “obrambenog rata SDA” i potpredsjednik Stranke Šerif Špago, priopćeno je iz SDA.

Previous articleSchmidt: Vrlo sam strog, ovo se ovako neće završiti
Next articleKomšić ”umirio” američkog državnog tajnika: Na Dodikove provokacije se neće nasjedati
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments