Izetbegović o Schmidtu: ‘Zvao me prije 15ak dana, krajnje je vrijeme da povuče potez. Mislim da je donio odluku’

''Prije petnaestak dana on je mene zvao i pitao kakve su moje procjene u vezi s tim da će biti donesen proračun''

Arhiva

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je danas u Sarajevu, upitan u vezi s osiguranjem sredstava za finaciranje izbora, izjavio novinarima da je krajnje vrijeme da visoki predstavnik povuče potez.

”Vrijeme je da međunarodna zajednica radi svoj posao precizno, visoki predstavnik da omogući biračima da izaberu novu vlast”, kazao je Izetbegović.

Upitan ima li komunikaciju s visokim predstavnikom u vezi s tim, Izetbegović je odgovorio:

”Prije petnaestak dana on je mene zvao i pitao kakve su moje procjene u vezi s tim da će biti donesen proračun. Ja sam kazao da ima nekih pomaka, ali da nisam optimista, da mislim da će se ipak dalje razvlačiti. On je odgovorio na to da će izbora biti i da se sredstva moraju naći. Prema tome, mislim da je on već donio svoje odluke, samo ih još nije obznanio”, kazao je Izetbegović.

Mi smo, naveo je on, pozvali Tužiteljstvo i sve nadležne da se pozabave ovom situacijom.


Istaknuo je kako se radi o ‘kršenju Ustava, udaru na Daytonski mirovni sporazum, kršenju Europske konvencije o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, koja je dio Ustava BiH, radi se o kršenju zakona’.

”Tako da mislim da ima prostora da se Tužiteljstvo time pozabavi”, kazao je Izetbegović.

SOURCEBild.ba
Previous articleGostovanje u HNK Mostar: Crna komedija ”Zemlja vukova” nemilice udara po društvenim predrasudama i stereotipima
Next articlePrekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH zbog nedostatka kvoruma
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments