Izetbegović otkrio o čemu je pričao s Dodikom, Čovićem i europskim diplomatima: Kaže da su spominjali i Jasenovac, evo u kojem kontekstu

Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije i posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, i Oliver Várhelyi, europski povjerenik za proširenje, organizirali su u srijedu sastanak u Sattlerovoj rezidenciji na kojem su sudjelovali politički dužnosnici iz BiH.

Iako se u srijedu navečer nisu željeli obratiti medijima, predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentirao je o kojim se temama razgovaralo na spomenutom sastanku, prenosi Avaz.

“Ti sastanci su nekada više u funkciji toga da se ipak sjedne, evo Milorad Dodik sjeda sa mnom i Draganom Čovićem, da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera kako bi se omogućili neki pomaci. Tražio se izlaz iz krize, što raditi s Inzkovim zakonom koji eventualno može biti donesen i u Parlamentu uz eventualno neke dopune koje odgovaraju srpskoj strani”, kazao je Izetbegović i dodao:

“Recimo, spominjanje i Jasenovca i genocida u Jasenovcu, da ne ulazimo u detalje. Ponovo smo pred gospodinom Várhelyijem, koji nije upoznat u detalje sa situacijom, razgovarali o zahtjevima HDZ-a, našim protuuvjetima koji se odnose na vođenje doma naroda, dakle stare teme”.

Na pitanje novinara može li se sastanak okarakterizirati kao uspješan, Izetbegović je rekao:

“Uspješan je bio utoliko što se sjedilo i razgovaralo, što se ne šuti i što se pokušavaju približiti stavovi. Mislim da  sva trojica želimo da se situacija razriješi, da se kriza prevaziđe i da se ide naprijed. Dakle, nije bilo uobičajene drskosti jednog od trojice”, naveo je Izetbegović.


SOURCEBild.ba
Previous articleEvo zašto je porasla cijena francuskih Rafalea
Next articleDvije godine Bosanskog Kraljevstva – od papinog priznanja do Fatihovog uništenja
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments