Izetbegović se u Mostaru družio s prvacima ARBiH, zaključili su da moraju biti “na oprezu”

"Razgovarali smo o situaciji u zemlji i novim prijetnjama miru i stabilnosti, a prisjetili smo se i onih vremena kada su oni nosili tu obranu. Treba biti na oprezu i raditi sve da se neke stvari ne ponove i BiH", poručio je Izetbegović.

Foto: Fena

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je u četvrtak da treba biti jak i svjestan situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i na vrijeme djelovati da se sačuva mir i stabilnost.

To je kazao novinarima nakon sastanka s ratnim zapovjednicima i generalima ARBiH u Mostaru, ističući da su to heroji obrane tog grada, jako cijenjeni diljem Bosne i Hercegovine.

“Razgovarali smo o situaciji u zemlji i novim prijetnjama miru i stabilnosti, a prisjetili smo se i onih vremena kada su oni nosili tu obranu. Treba biti na oprezu i raditi sve da se neke stvari ne ponove i BiH”, poručio je Izetbegović.

Bivši Zapovjednik 441. Viteške motorizirane brigade i dobitnik najvišeg priznanja Armije RBiH, “zlatni ljiljan” Suad Muharemović, kazao je da se uvijek sastanu s Izetbegovićem kada on posjećuje Mostar, najčešće tijekom obilježavanja godišnjica.

“Vrlo rado dođe, sasluša naše probleme, ali i ponudi ono što može učiniti kako bi riješili te stvari. U svakom slučaju, drago nam je da ga vidimo jer smo zajedno od ratnih godina do danas”, kazao je.


Istaknuo je da su evocirali uspomene, ali da ih je Izetbegović informirao o događajima iza kulisa.

“Mi se moramo boriti za mir, suživot i BiH, isto onako kako smo se borili za multietničku državu ravnopravnih građana. Vjerujem i nadam se da ima dovoljno snage, pameti i razuma u ovoj državi da se izborimo za takvu državu”, zaključio je Muharemović.

Izetbegović je u okviru posjeta Konjicu i Mostaru položio cvijeće u Konjicu povodom dana te općine, posjetio džamiju Gornji Zalik gdje mu je uručena vakufnama i Sabornu crkvu u Mostaru, a bio je najavljen i sastanak s članovima IO KO SDA Mostar.

SOURCEFena
Previous articleNije prošao pokušaj Bošnjaka: EP nije Čovića naveo kao remetilačkog čimbenika, ostala formulacija o konstitutivnosti
Next articleSrpska manekenka tvrdi da joj se upucavao CR7: Odmah smo kliknuli, njemu nisu bitni slava i novac
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments