Izvjestitelj Bundestaga podržao unitarističke principe izmjena Ustava

Izrazio je opredjeljenje da je BiH mjesto u Europskoj uniji i da će pružiti svaku vrstu pomoći i podršku državnim institucijama i organizacijama civilnog društva dok god je to opredjeljenje većine građana u BiH.

Član Bundestaga i izvjestitelj za zapadni Balkan Adis Ahmetović susreo se jučer s predstavnicima Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatskog narodnog vijeća (skup halal Hrvata), Srpskog građanskog vijeća (skup halal Srba) i Foruma parlamentaraca BiH 1990, kojom prilikom su mu prezentirane aktivnosti ovih civilnih organizacija.

Ahmetović se upoznao s usuglašenim Principima za izmjene Ustava BiH, koje su ove organizacije prezentirali domaćim i međunarodnim dužnosnicima , a koje je podržalo više od 62.000 građana BiH putem web aplkacije ww.izmjeneustava.com.

Ahmetović je izrazio punu podršku predočenim Principima i izrazio spremnost za nastavak suradnje s građanima i ovim organizacijama civilnog društva iz BiH.

Poručio je da “stranka iz koje on dolazi, kao i njihovi partneri u Njemačkoj, čvrsto stoje na stanovištu da se u Bosni i Hercegovini moraju poštivati presude sudova UN, Europskog suda za ljudska prava i sudova u BiH, jer vladavina prava i poštivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda jesu temeljni osnove na kojima počiva svako demokratsko europsko društvo.”

Izrazio je opredjeljenje da je BiH mjesto u Europskoj uniji i da će pružiti svaku vrstu pomoći i podršku državnim institucijama i organizacijama civilnog društva dok god je to opredjeljenje većine građana u BiH.

Organizacije su Ahmetovića zamolile da Principe prezentira kolegama i partnerima u Bundestagu, pojašnjavajući da ove organizacije ne traže ništa drugo do poštivanje ljudskih prava i sloboda svih građana BiH i svih naroda i nacionalnih manjina na cijelom teritoriju BiH, priopćeno je iz VKBI.


SOURCEFena
Previous articleOvo jednostavno morate vidjeti: Pogledajte kako je Stipe Miočić odgovorio na poziv Jona Jonesa
Next articleHalid u Čapljini posvetio pjesmu braći Mamić: “Čast mi je nastupiti pred njima”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments