Jandroković izbacio Vidović Krišto iz Sabora, pogledajte kako su se posvađali

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto je na početku saborske sjednice u srijedu predložila odavanje počasti ubijenoj djeci u Domovinskom ratu, no predsjednik sabora to nije dopustio, tumačeći da takve stvari treba unaprijed dogovoriti, a zbog kršenja Poslovnika Jandroković ju je i potjerao iz sabornice.

“Nećemo tako, sjednite. Ovo je zlouporaba, izvolite sjesti…”, upozoravao je Jandroković Vidović Krišto koja je odbijala prestati pričati, nakon čega joj je dodijelio tri opomene i mjeru udaljenja sa sjednice.

Jandroković je rekao kako je dogovoreno da se izražavanja počasti ili sućuti unaprijed usuglase s predsjedavajućim i onda bi se to moglo i učiniti.

“To sam učinio zato što smatram da se radi o zlouporabi koja, po mojem mišljenju, nije primjerena jer se radi o vrlo osjetljivoj temi i kolegica Krišto me dovela u vrlo neugodnu situaciju”, pojasnio je Jandroković izrečenu mjeru.

“Odati počast ubijenoj djeci je nešto što zaslužuje da se radi i to trebamo činiti, ne samo djeci nego svima koji su ubijeni, civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima, no ono što je učinila smatram krajnje neprimjerenim, provokacijom kojom je željela mene i sve ostale dovesti u neugodnu situaciju”, istaknuo je Jandroković.

 


SOURCEBild.ba
Previous articlePoznato je tko će voditi hrvatsku reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru
Next articleSkopljaković kaže da Hrvati nisu HDZ: Na zadnjim izborima je imao 44 glasa, ali Slobodna Bosna ga smatra relevantnim. Evo zašto
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments