Jandroković sa šefom turskog parlamenta razgovarao o konstitutivnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini

U razgovoru o situaciji Bosni i Hercegovini kazao je kako se mora učiniti više da se Hrvati, kao konstitutivan narod, ne bi osjećali politički zakinuto

Na marginama Prvog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Velike nacionalne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom.

Bilateralni odnosi između Turske i Hrvatske ocijenjeni su vrlo dobrima i prijateljskima, uspostavljenim na kvalitetnim temeljima, uz obostranu želju za njihovim unaprjeđenjem, u svim područjima od zajedničkog interesa.

Predsjednik Jandroković Hrvatsku je istaknuo kao primjer uspješne integracije muslimana. U razgovoru o situaciji Bosni i Hercegovini kazao je kako se mora učiniti više da se Hrvati, kao konstitutivan narod, ne bi osjećali politički zakinuto, što je trenutno slučaj. Zadatak je političkih lidera u Bosni i Hercegovini omogućiti rješenja u tom smjeru, čemu Hrvatska i Turska mogu doprinijeti.

Foto: Hina

U osvrtu na aktualnu geopolitičku situaciju izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu, sugovornici su naglasili potporu teritorijalnom integritetu, suverenitetu i političkom jedinstvu Ukrajine. Predsjednik Sentop osvrnuo se i na ulogu Turske u omogućavanju potpisivanja sporazuma zajedno s Ujedinjenim narodima, Rusijom i Ukrajinom u Istanbulu o ponovnom otvaranju dijela ukrajinskih luka za propuštanje žita prema europskim pravcima.

SOURCEBild.ba
Previous articleDva HDZ-ovca su popularnija od Konakovića, Novalića, Damira Arnauta, Harisa Silajdžića, znate li ih?
Next articleBio angažiran kao sveučilišni djelatnik: pao ruski špijun koji se predstavljao kao brazilski državljanin
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments