Janša komentirao prosvjed islamističkih radikala pred slovenskim Veleposlanstvom u Sarajevu

Janša komentirao prosvjed islamističkih radikala pred slovenskim Veleposlanstvom u Sarajevu

Premijer Janez Janša je reagirao nakon prosvjeda koji su jučer održani ispred Veleposlanstva Slovenije u Sarajevu.

Prosvjede, koji su u dijelu medija prošli nezapaženo, organizirao je Politički pokret “Vjera Narod Država”.

Prosvjedovali su zbog non papera, odnosno neslužbenog dokumenta u kojem se navodno spominje mogućnost raspada BiH, a koji se povezuje s Janšom, iako on negira autorstvo.

Tim povodom se oglasio osnivač ovog pokreta Sanin Musa.

“Jučerašnji dan, obilježavanje Dana Armije RBiH i prosvjed pred slovenskim veleposlanstvom mnogim je ljudima, Bošnjacima prvenstveno, dao nadu i probudio ponos. I meni se osobno vratila nada u ovaj narod. S druge strane, bilo je i onih koji su osudili ovakve nastupe”, napisao je Musa.

Dodao je da Bošnjaci kao narod proživljavaju svoju najveću krizu i duhovno-moralnu dekadencu, od rata do danas.

“Štoviše, određeni intelektualci smatraju da je stanje Bošnjaka sada (danas) gore nego u vaktu komunizma, koji nas je učinio duhovnim i moralnim bogaljima”, napisao je, između ostalog, Musa.

Dodao je da taj narod, ti ljudi, čekaju nekoga da ih povede, da im srca živnu i duše se napoje, da ih probudi iz duhovnog mrtvila.

“Zato smo i napravili jučer na Kovačima i pred Slovenskim veleposlanstvom akciju koju smo napravili. S narodom i uz narod…”, stoji u njegovoj današnjoj objavi.

Janšinu reakciju na ove prosvjede danas prenosi Nacionalna slovenska agencija STA.

“Premijer Janez Janša osudio je ekstremizam nakon što su članovi radikalne islamističke skupine u Bosni i Hercegovini prosvjedovali ispred Slovenskog veleposlanstva u Sarajevu u nedjelju zbog navodnog non papera povezanog sa Slovenijom, koji govori o raspadu BiH po etničkoj liniji”, navodi se u vijesti STA.

Bild.ba