Je li Čović na HRT-u upravo najavio mogući raspad BiH: “Ako ne dođe do dogovora imat ćemo dovoljno načina kako postupati”

Odustajanja od nacionalnih odrednica i konstitutivnosti, kaže, nema.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović gostovao je u Dnevniku HRT-a. Kazao je kako “hrvatski narod neće polagati račune bilo kome”.

“Četiri dana i tako od ljeta. Došli smo blizu rješenja, ali postoji puno sitnica koje su krupne i mogu biti prepreka da se rješenje napravi, ali do zadnjeg dana ima šanse da se to napravi. Ono što smo potpisali u Mostru 17. lipnja što se tiče konstitutivnih naroda sada pokušavao implementirati”, rekao je Čović o razgovorima s predstavnicima SDA-a i europskim i američkim diplomatima.

Odustajanja od nacionalnih odrednica i konstitutivnosti, kaže, nema.

“Hrvatski narod ima izbor za BiH, mi smo onaj ključni poveznički faktor između dva naroda, između separatizma i unitarizma… Nećemo polagati račune bilo kome. Rješenja ima, ali uvjet koji nam se predstavlja, da odustanemo od nacionalnih odrednica, nećemo odustati, to je osnovni element Ustava i osnovni element pregovora”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Na upit što ako ne dođe do dogovora, Čović je rekao:


“Imat ćemo dovoljno načina kako postupati ako se dogovor ne postigne, ja sam još uvijek nepopravljivi optimista i vjerujem da će se moći dogovoriti, isto kao što vjeruju predstavnici SAD-a i EU”, rekao je on.

O glasovanju o Inzkovom nametnutom zakonu.

Zakon je to koji dopunjava Kazneni zakon BiH…, mi smo i tada bili protiv tog zakona, da se on nameće, nažalost, neki su iskoristili to da taj zaključak, koji nije prošao, ali je stvorio ambijent da se vratimo u institucije i pokušavamo osposobiti instituciju parlamenta, neki političari iz Sarajeva su to pokušali okrenuti na spin. Mi smo u dogovoru sa međunarodnim institucijama pokušali okupiti predstavnike Republike Srpske i osposobiti institucije koje su blokirane, ono što se željelo napraviti štetno je uspjelo, dalje će se morati tri predstavnika naroda dogovarati da se vratimo u institucije, ja više neću u tome sudjelovati na ovaj način, to sam i jučer rekao, žao mi je žrtava, a mi ćemo dalje raditi po modelu i poslovničkim pravilima parlamenta”, kazao je Čović u Dnevniku HRT-a.

VIABild.ba
SOURCEI. Crnjac
Previous articleMilanović dobio neočekivan, prizeman i nepristojan odgovor zbog stava o Srebrenici iz Amerike, evo od koga
Next articleNOVA STUDIJA ‘Čini se da je omikron preuzeo dio genetskog materijala virusa prehlade, što bi mogla biti izvrsna vijest!‘
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments