Je li ovo početak kraja Putina? U prosvjedima protiv mobilizacije uhićeno više od 1300 Rusa!

U nizu regija bilo je pokušaja organiziranja neovlaštenih akcija koje su okupile izuzetno mali broj sudionika, kazala je Volk.

Više od 1.311 ljudi uhićeno je u srijedu širom Rusije na prosvjedima protiv mobilizacije, priopćio je ruski pokret za zaštitu ljudskih prava OVD-Info.

Do uhićenja na prosvjedima je došlo nakon što je u srijedu predsjednik Rusije Vladimir Putin proglasio djelomičnu mobilizaciju.

OVD-Info je priopćio kako je, na osnovu informacija prikupljenih iz 38 gradova širom Rusije, do sinoć uhićeno više od 1.311 ljudi, prenosi Reuters.

Oni su naveli da su među njima najmanje 502 osobe uhićene u Moskvi i 524 osobe u Sankt Peterburgu.

Dužnosnica ruskog Ministarstva unutarnjih poslova Irina Volk, u priopćenju koje su prenijele ruske novinske agencije, navela je kako su policajci zaustavili pokušaje da se organiziraju mali prosvjedi.


U nizu regija bilo je pokušaja organiziranja neovlaštenih akcija koje su okupile izuzetno mali broj sudionika, kazala je Volk.

Sve to je zaustavljeno, a osobe koje su kršile zakone su uhićene i odvedene u policijske stanice radi istrage i utvrđivanja njihove odgovornosti, naglasila je ona, prenosi Al Jazeera.

Putin je ranije u srijedu proglasio djelomičnu mobilizaciju, odnosno regrutaciju samo onih građana koji su trenutno u rezervnom sastavu, a prije svega onih koji su služili u oružanim snagama.

SOURCEBild.ba
Previous articleOvaj potez Rusije i Ukrajine nitko nije očekivao: odjednom su jedna i druga zemlja odlučile obaviti razmjenu oko 300 zarobljenika
Next articlePočeo prvi Street Food Fest u Mostaru
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments