Je li ruski zapovjednik otkrio sljedeće ciljeve invazije? Još jedna bivša sovjetska republika u strahu

Ruski zapovjednik je dodao kako bi kontrola nad južnom Ukrajinom "otvorila još jedan put prema Transnistriji", u kojoj "također postoje slučajevi opresije nad populacijom koja govori ruski".

Max Seddon, dopisnik Financial Timesa iz Moskve, prenio je riječi višeg ruskog vojnog zapovjednika Rustama Minekajeva, koje sugeriraju da su ciljevi ruske invazije na Ukrajinu širi nego što se ranije mislilo.

Minekajev je rekao da je “jedan od zadataka ruske vojske uspostavljanje potpune kontrole nad Donbasom i južnom Ukrajinom”, nakon čega će moći “uspostaviti kopneni koridor prema Krimu”.

Ruski zapovjednik je dodao kako bi kontrola nad južnom Ukrajinom “otvorila još jedan put prema Transnistriji”, u kojoj “također postoje slučajevi opresije nad populacijom koja govori ruski”.

To sugerira da Rusi pripremaju napad na Odesu, protumačio je Seddon.

Transnistria je inače samoproglašena proruska regija Moldavije, koju međunarodna zajednica smatra dijelom te bivše sovjetske republike. Službena valuta u Transnistriji je rubalj, u njoj se nalazi ruska vojska, a geografski je smještena blizu Odese, važne ukrajinske luke.


SOURCEBild.ba
Previous article“Zahladnjelo” među glavnim uzdanicama oporbe u Republici Srpskoj? Evo što je Stanivuković natuknuo…
Next articleSastali se predsjednik SIP-a i zapovjednik EUFOR-a u BiH: “Ne komentiramo politiku”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments