Jedan od čelnih ljudi HRS-a: Za hrvatski narod je važna demokratizacija, postoji alternativa HDZ-u BiH

Komentirajući situaciju na bošnjačkoj političkoj sceni, Bevanda je napomenuo kako su ovi Opći izbori ustvari izbori za spas obitelji Izetbegović

Za hrvatski narod u BiH važna je demokratizacija i činjenica da na ovim, Općim izborima 2022. godine, postoje stranke koje su alternativa HDZ-u BiH. O tome koliko je važno da postoji alternativa svjedoči rad zastupnika Hrvatske republikanske stranke u Skupštini Hercegovačkog neretvanskog kantona, vijećnika u Gradu Mostaru i drugim općinama na području Hercegovine, rekao je za Dnevnik.ba Slaven Bevanda, potpredsjednik HRS-a i nositelj liste te stranke za Parlament BiH.

“Naši su zastupnici i vijećnici svojim radom pokazali i učinili neke odlične stvari ne samo za Hrvate, nego sve građane u Mostaru i HNŽ-u. Imamo kandidate na području cijele BiH za državni i federalni parlament, kao i kandidate za županije skupštine u svih pet kantona gdje žive Hrvati – Hercegovačko-neretvanska, Središnja Bosna, Posavska, Hercegbosanska i Zapadnohercegovačka“, dodao je Bevanda.

Osigurali smo, nastavlja, da hrvatski birači imaju alternativu i da se naše biračko tijelo konačno demokratizira i pluralizira.

“Uspjeh i rezultat kojim bismo bili zadovoljni je da HRS postane parlamentarna stranka na državnom i federalnom nivou i da imamo zastupnike u pet županijskih skupština“, rekao je.

Kao nositelj liste Hrvatske republikanske stranke za Parlament BiH, Bevanda napominje da će, nastojati da se rad Zastupničkog doma PS BiH, vrati u ustavne okvire i djeluje u skladu s Daytonskim sporazumom.


“Očekujte niz novih zakonskih inicijativa koji će donijeti poboljšanje života ljudi, od izmjena Zakona o PDV-u, Zakona o VSTV-u, izmjena Kaznenog zakona BiH“, rekao je.

Komentirajući situaciju na bošnjačkoj političkoj sceni, Bevanda je napomenuo kako su ovi Opći izbori ustvari izbori za spas obitelji Izetbegović i da još nikome nije jasno ima li Željko Komšić u srazu između Izetbegovića i Bećirevića pobijediti bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana predsjedništva BiH.

“Od visokog predstavnika očekujem da izvan snage stavi Petritscheve amandmane na Ustav iz 2002. godine i omogući da Federacija funkcionira na principima izvornog Daytonskog i Washingtonskog sporazuma. Time bi se vratilo povjerenje između Hrvata i Bošnjaka i popravili sveukupni politički odnosi“, dodao je.

Svaki pokušaj izbacivanja Hrvata, istaknuo je Bevanda, i poništavanja naše izborne volje put je koji vodi ka destabilizaciji BiH.

SOURCEBild.ba
Previous articleMarijana Mikulić otvoreno progovorila o stanju svog sina: ‘nakon današnje procjene sam potunula…’
Next articleOvo je dno dna: pogledajte kako Bakir Izetbegović od sebe gura starca koji mu želi prići i zagrliti ga
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments