Jedna Hrvatska stranka podnijela kaznenu prijavu protiv Bakira Izetbegovića i dvojice bošnjačkih radikalnih šovinista

Posljednjih dana u BiH je kulminirala antihrvatska histerija

Hrvatska republikanska stranka objavila je kako je podnijela kaznenu prijavu u Tužiteljstvu BiH protiv odgovornih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti te da su prikupljeni kazneno utemeljeni ratnohuškački materijali.

Prijavili su predsjednika SDA Bakira Izetbegovića te dvojicu twitteraša, ravnatelja Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića te bivšeg dužnosnika Komšićevog DF-a i političkog analitičara Reufa Bajrovića.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Posljednjih dana u BiH je kulminirala antihrvatska histerija, prigodom čega je na površinu isplivala sva iskrenost namjera cjelokupne sarajevske politike u borbi za „građansku Bosnu“. Isplivalo je pravo lice „patriota“ koji su se digli na zadnje noge ne kako bi obranili neka svoja prava, nego kako bi osigurali uskraćivanje prava drugima. “Patriote” jasno pokazaše za kakvu “Bosnu” se bore: radikalno bošnjačku!

Bilo je tu svega i svačega, od poziva na stavljanje Hrvata u vagone, pa do prijetnji krvoprolićem, nasiljem i ratom. Ovo prvo je ljudska sramota, a ovo drugo, uz to što je ljudska sramota, je i protuzakonito. Oni koji prijete oružjem, osobito oni koji licitiraju tuđim životima moraju biti spremni snositi odgovornost za to. Ako se već bore za „BiH“, onda moraju biti spremni i na pravnu odgovornost te iste BiH.


Kao što smo najavili, danas je u Tužiteljstvo otišla kaznena prijava protiv odgovornih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Prikupljeni su kazneno utemeljeni ratnohuškački materijali, njih jedno 20-ak stranica i poslani na Tužiteljstvo. O svemu ovome ćemo pravodobno i pravovaljano obavijestiti i međunarodne institucije.

 

Foto: HRS/Facebook

 

SOURCEBild.ba
Previous articleBildov izvor tvrdi: organizator anithrvatskog prosvjeda u Sarajevu radi za OSCE! Pitali smo ih je li to točno
Next articleCrnjac: “Oni bi radije da nema države ako ne mogu vladati nad druga dva naroda”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments