Joe Biden se veseli jačanju prijateljstva s uzurpatorom i ostalih dvoje članova Predsjedništva BiH

U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše suradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije.

Hamas
Image by BarBus from Pixabay

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden pisao je novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Željki Cvijanović i  uzurpatoru Željku Komšiću.

Biden je u pismu, u ime naroda SAD-a, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

“Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju”, kazao je Biden.

To, kako je naveo američki predsjednik, uključuje brzo formiranje vlasti na svim razinama i provođenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda.

U nastavku je poručio da se veseli nadolazećoj godini kada su u pitanju odnosi dvije zemlje.


“U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše suradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njezine građane”, zaključio je predsjednik SAD-a.

 

Previous articleMajka oduševljena gestom medicinske sestre na Rebru: “Nosit ću je u srcu”
Next articlePrevozio ilegalne migranate za 200 eura: Osuđen je na 13 mjeseci zatvora
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments