Još jedan Amerikanac poginuo boreći se na strani Ukrajine, State Department poslao upozorenje: Pozivamo Amerikance da odmah napuste zemlju

State Department je priopćio da je 52-godišnji Stephen Zabielski poginuo u Ukrajini i da njegovoj obitelji pružaju konzularnu pomoć.

Sjedinjene Države su u utorak potvrdile da je drugi Amerikanac poginuo boreći se za Ukrajinu, te su istaknule zabrinutost zbog još dvojice američkih državljana zarobljenih u borbi protiv Rusije.

State Department je priopćio da je 52-godišnji Stephen Zabielski poginuo u Ukrajini i da njegovoj obitelji pružaju konzularnu pomoć.

“Još jednom ponavljamo da američki državljani ne bi trebali putovati u Ukrajinu zbog aktivnog oružanog sukoba i izdvajanja američkih državljana u Ukrajini od strane sigurnosnih dužnosnika ruske vlade”, rekao je glasnogovornik State Departmenta.

Glasnogovornik je pozvao američke građane u Ukrajini da “odmah napuste zemlju i da to učine koristeći bilo koju komercijalnu ili drugu privatnu opciju kopnenog prevoza”, prenosi AFP.

Zabielski je drugi Amerikanac za kojeg se zna da je ubijen boreći se za Ukrajinu otkako je Rusija napala svog susjeda u veljači.


SOURCEFena
Previous articleDiplomatski atak urađa plodom: Milanović se sastao s premijerkom Finske i objasnio joj važnost hrvatskog pitanja u BiH za Republiku Hrvatsku
Next articleNeviđen horor u Tomislavgradu: U bunaru pronađeno tijelo 56-godišnjeg hrvatskog državljanina
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments