Kako se nitko prije nije toga sjetio? Erdogan ima ideju okupiti lidere Bošnjaka, Hrvata i Srba u BiH i – ostvariti uspjeh

On je nakon ovog sastanka govorio o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je danas sastanak s političkim liderima iz Bosne i Hercegovine, koji bi mogao biti održan nakon izbora u Srbiji, javlja Anadolija.

Erdogan je u utorak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sudjelovao na sastanku Vijeća za suradnju na visokom nivou između Turske i Srbije, održanom u Ankari.

On je nakon ovog sastanka govorio o situaciji u Bosni i Hercegovini.

“S predsjednikom Srbije Vučićem smo odlučili da okupimo tri lidera – Bošnjaka, Hrvata i Srba i da ostvarimo uspjeh. Došli smo do ove odluke”, kazao je Erdogan.

Zaključio je kako je “jasna potreba zajedničkog djelovanja međunarodne zajednice kako bi se prebrodila kriza u Bosni i Hercegovini”.


Dodao je kako je uvjet za sve strane, koje bi eventualno sudjelovale u rješavanju krize u BiH, da ni na koji način ne podrivaju teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Također, bilo je govora i o incidentima u Priboju.

“Razgovarali smo i o Priboju, i o kompletnoj situaciji u regiji, kakvi su stavovi Srbije, kakvi Turske. Što znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH”, rekao je Vučić za Pink.

SOURCEBild.ba
Previous articlePorezna vreba Hrvate u dijaspori koji nisu odjavili prebivalište
Next articlePlayboyeva manekenka tvrdi da ne može naći dečka jer je prelijepa: Gledaju me kao trofej
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments