Kanader gasio požar, pa uletio u jato galebova

Odmah se vratio u bazu u Zadar gdje se čeka da iz Velike Gorice dođu mehaničari Zrakoplovno tehničkog centra da ga dovedu u letno stanje.

Na Zrću je zbog požara evakuirano nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera, rekli su Hini u županijskom Vatrogasnom zapovjedništvu

Borova šuma uz plažu Zrće na Pagu gorjela je od četiri do iza sedam sati, evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera, rekli su Hini u županijskom Vatrogasnom zapovjedništvu.

Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan, te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

Prilikom gašenja požara na Zrću, kako piše Jutarnji list, jedan kanader uletio je u jato galebova i pritom je oštećen. Odmah se vratio u bazu u Zadar gdje se čeka da iz Velike Gorice dođu mehaničari Zrakoplovno tehničkog centra da ga dovedu u letno stanje.


Vatrogasne snage se nadaju kako bi danas avion mogao biti osposobljen.

SOURCEHina
Previous articleNaivac tražio kredit putem društvene mreže pa ostao bez novca
Next articleReagirao je Dodik: Turković zlorabi svoj položaj i neustavno se ponaša
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments