Karolina Vidović Krišto osniva novu stranku

Odbija tumačenja da je Škoro odlaskom s čela Domovinskog pokreta otvorio prostor za rast njezine buduće stranke jer se obraćaju istom biračkom tijelu.

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto potvrdila je danas za Večernji da je u postupku osnivanje nove stranke u kojoj će biti i njezin kolega, također bivši član Kluba Domovinskog pokreta, Milan Vrkljan.

Kada će stranka biti i formalno osnovana nije nam mogla precizirati, no ističe kako ih na osnivanje stranke nije potaknuo odlazak Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta, piše Večernji.hr.

Osnivanje stranke je u postupku koji nije krenuo sada, na tome radimo već mjesecima. O tome smo govorili javno, kroz više medijskih istupa – kaže ova zastupnica. Obrazlaže kako politika ima svoje zakonitosti, a stranka je, kaže, alat pomoću kojega će se obavljati posao na dobrobit građana.

Političke stranke u Hrvatskoj zadnjih su godina same sebi svrha, sve se podređuje njima, promatra ih se kao neko božanstvo. Zbog toga postoji nasušna potreba za osnivanjem autentične stranke, jer se postojeće stranke koje se predstavljaju kao oporba ne razlikuju bitno od onih na vlasti, ne nude ništa autentično.


Najbolji primjer je SDP, koji tvrdi da su socijalna stranka, a oni su donijeli Ovršni zakon, predstečajne nagodbe.

Krš-Pađene jedan je od primjera istovjetne politike dviju velikih stranaka – obrazlaže Vidović Krišto potrebu za osnivanjem nove stranke.

Odbija pritom tumačenja da je Škoro odlaskom s čela Domovinskog pokreta otvorio prostor za rast njezine buduće stranke jer se obraćaju istom biračkom tijelu.

Radi se o etiketiranju i medijskoj manipulaciji. Uporno se guraju umjetne podjele koje osiguravaju status quo u korist vladajučih elita, dok je jedina stvarna i duboka podjela u ovom društvu ona na obespravljene građane i povlaštene elite.

No, to nas ne brine, naša će stranka zastupati obespravljene građane, a ne crvene, žute ili zelene. Cilj nam je pravedna država koja će biti temeljena na vladavini prava – kaže Vidović Krišto, uz dodatak da si Hrvatska više ne može priuštiti luksuz iscrpljivati se na marginalnim pitanjima.

Potvrđuje i da će budući članovi njezine stranke morati potpisati “lustracijski obrazac”, koji se, kaže, neće odnositi samo na one koji su bili u strukturama bivše države, nego na sve koji su se ogriješili o narod i državu, uključujući i privatizacijski kriminal i korupciju, piše Večernji.hr.

Bild.ba

Previous articleHoror u Hrvatskoj: Djevojka i jednogodišnje dijete otrovali se ugljičnim monoksidom
Next articleBlokirani računi zdravstvenih ustanova u HBŽ-u