Komšić bulazni o “odmetnutim predstavnicima međunarodne zajednice” koji stoje Čovića: Jako želi izbore i zaziva OHR

Smatra da je apsolutni prioritet svih probosanskih stranaka da izbori budu održani.

Željko Komšić | Izvor: REUTERS/Fedja Krvavac

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je sada već potpuno jasno svima da HDZ nije odustao od svog plana da blokira održavanje izbore ove jeseni, a sada je privolio i svoje partnere iz SNSD-a da ih podrže u tome.

Dodao je da ovaj put to rade tiho – javno govore da su za izbore, a ustvari koriste sve mehanizme da spriječe SIP BiH da dođe do novca kako bi izbori bili organizirani.

– Mislim čak da imaju podršku šačice odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice, a sve kako bi se nakon odgađanja izbora opet vratili pregovorima oko izbornog zakona. To su isti ljudi koji bez obzira na javne stavove institucija i zemalja koje predstavljaju, već godinama pokušavaju Čoviću dati ono što želi. Srećom, oni su manjina, i neće im uspjeti spletkarenje – naveo je Komšić.

Smatra da je apsolutni prioritet svih probosanskih stranaka da izbori budu održani.

– Čini mi se da su se neki uspavali, a to ne smijemo sebi dopustiti, jer će posljedice biti katastrofalne. Odgađanje izbora samo jedan mjesec dana će vjerojatno značiti i odgađanje u nedogled. Moramo svi djelovati zajednički prema međunarodnoj zajednici. Ako zbog Čovićevih i Dodikovih blokada ne prebacimo sredstva već ovaj tjedan, a ne vidim kako će to biti moguće, Visoki predstavnik mora donijeti odluku – poručio je Komšić.


Previous articleIzvrsne vijesti za dio vozača i grozne za onaj drugi dio: Od sutra, naime, dizel će biti jeftiniji, a benzin skuplji
Next articlePlenkovićev savjetnik i vodeći hrvatski intelektualci na Milanovićevoj strani po pitanju BiH: “Pod svaku cijenu…”
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Herceg Bosna

Izgleda da su ovome nedavno operirali mozak.