Komšić i Izetbegović dali su prevelika obećanja za bajku koja se zove BiH

Istaknuo je da nije za rušenje teritorijalnog integriteta…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik u Banjoj Luci je poručio kako nije za rušenje teritorijalnog integriteta BiH. Ali jeste da se Ustav države primjeni “po slovu Daytona, a ne u duhu”, piše N1.

Dodik se tijekom obraćanja javnosti dotaknuo teme nabavke kisika u Republici Srpskoj te je optužio oporbu kako zbog nekog ”probosanskog koncepta” i ”obećanja koja su dali” pokušava ”nametnuti temu” broja mrtvih i zaraženih od COVID-19 u ovom entitetu.

”U međuvremenu, mi ćemo se uputiti u regulaciju redovnog oprskbljivanja kisika. Postoje nalazi da je taj kisik potpuno ispravan. Ista pakiranja kisika su se koristila i u Srbiji. Ne bježim od odgovornosti. Ali pokušati da se kaže da je bilo namjere to samo mogu ljudi koji su ogrezli u probosanskom konceptu. Ne možete vidjeti da dođe neki stav iz SDS-a i PDP-u da ga nije priopćio Komšić ili Izetebgović. Oni su nervozni jer su dali prevelika obećanja za bajku koja se zove Bosna i Hercegovina. Mislim da je RS stabilna, da su njene institucije stabilne. Da imamo ozbiljan zdravstveni sektor, ali tvrditi da je netko namjerno ubijao ljude je prešlo svaku mjeru ukusa. Nametnu li su nam temu da se bavimo umrlim. Identičan broj umrlih je sada i prije nekoliko godina. Po nekim svjetskim pravilim svatko tko je i ‘dotaknut’ koronom, iako je imao neizlječivu bolest, vodi se da je umro od korone”, zaključio je član Predsjedništva BiH.

O SCHMIDTU

Nakon situacije u RS, Dodik je govorio o ”lažnom visokom predstavniku” kojeg bi, da je pravna država po njemu, trebalo protjerati iz Bosne i Hercegovine.


”Da ovdje ima prava netko bi pokrenuo pitanje odgovornosti i protjerao ovog stranca (Christiana Schmidta). Pa njega nije imenovalo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, a u Sarajevu kažu da je on visoki predstavnik. Kako onda da funkcionira ova zemlja”, pitao je Milorad Dodik.

Istaknuo je da nije za rušenje teritorijalnog integriteta…

”Mi koji hoćemo Daytonski ustav se proglašavamo antidaytonskim. Nama se pripisuje da rušim teritorijalni integritet BiH. Ja ovdje kažemo da nisam za rušenje teritorijalnog integriteta, ali smo za Ustav kako je napisan. Ja sam i prije 10 godina govori slovo, a ne duh Daytona. RS nema namjeru da sa bilo kakvim sigurnosnim snagama ulazi u FBiH, mi imamo prava na ustavnu konfiguraciju i to ćemo osigurati”, poručio je.

MANJE KRIMINALA NEGO U NJEMAČKOJ

Na kraju obraćanja javnosti Dodik je odbacio optužbe iz oporbe da se u ovom entitetu ukradene milijarde maraka zaključivši da je govoreći u postotcima, kada se govori o kriminalu, bolja situacija nego u Njemačkoj.

”Netko govori kako je ukradena milijarda. Znate li vi šta je milijarda? Kako je netko mogao ukrasti milijardu, a da nije reagirala međunarodna zajednica. Ne kažem da nema kriminala, ali je kriminalitet u postotku ovdje manji nego u Njemačkoj”, dodao je Milorad Dodik.

Bild.ba

Previous articleTko je Milanko Kajganić, čovjek koji će zamijeniti Gordanu Tadić?
Next articleVeleposlanstvo SAD-a o odluci NSRS: Spremni smo koristiti sve raspoložive sankcije
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments