Komšić valjao gluposti u razgovoru s novim Visokim predstavnikom u BiH

Komšić valjao gluposti u razgovoru s novim Visokim predstavnikom u BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarao je s njemačkim političarem Christianom Schmidtom koji je izvjesni nasljednik Inzka u našoj zemlji.

Iz njegovog ureda je priopćeno da je tijekom telefonskog razgovara Komšić istaknuo da je za uspješno funkcioniranje Ureda visokog predstavnika u BiH od presudne važnosti nužnost podrške Washingtona, Londona i Bruxellesa.

Naveo je da bi ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o kandidatskom statusu za članstvo BiH u EU trebala biti agenda OHR-a u našoj zemlji.

– Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH, Komšić je izrazio stav o potpunoj prihvatljivosti onakvih građanskih izbornih principa za BiH kakvi vrijede u njemačkom i hrvatskom izbornom zakonodavstvu – priopćeno je, prenosi Bild.ba.

Dodajmo kako je nemoguće da BiH bude politički i administrativno skrojena poput Njemačke ili Hrvatske s obzirom na to da niti jedna od ove dvije članice EU nije podijeljeno društvo kakvo BiH jest.

Također, iz kratkog priopćenja koje je poslao Komšićev ured razvidno je kako su rješenja koja je ponudio Schmidtu protuustavna jer dokidaju konstitutivnost naroda u BiH koja je temeljno ustavno načelo ove zemlje.

Bild.ba