Komšićev (Ž) savjetnik opleo po Komšiću (Ivi) jer je progovorio o konstitutivnosti i ugroženosti Hrvata

Zuhrić očito smatra da konstitutivnost u ratom i sukobima opterećenoj zemlji postoji tek tako, kao nekakav dekor

Izvor: Fena

Albin Zuhrić, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i novoizabrani zastupnik u Skupštini Županije Sarajevo, kritizirao je bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Ivu Komšića zbog izjave da je konstitutivnost institucionalno osiguranje ravnopravnosti naroda.

Zuhrić je ocijenio kako Komšić “govori o spinovima, ali malo ih je opasnijih od njegovog da ako nemaš konstitutivnost, nemaš ni ravnopravnost”.

“To bi značilo da u EU ravnopravnosti nema nikako. Ja bih se prvi borio protiv građanske BiH da to znači da su Hrvati neravnopravni”, poručio je savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva.

Zuhrić očito smatra da konstitutivnost u ratom i sukobima opterećenoj zemlji postoji tek tako, kao nekakav dekor, kao i da se Hrvati nemaju razlog plašiti onih koji ih trpaju u dva vagona, piše Dnevnik.ba.

Podsjećamo, Ivo Komšić u analizi za Autograf osporio je kritike na račun visokog predstavnika Christiana Schmidta zaključivši kako u funkcionalnoj državi trebaju biti izmireni etnički i građanski interesa, a patriotizam smatra privrženošću takvoj državi, a ne apstrakciji države.


“Bijes protiv visokog predstavnika ubrzo se preusmjerila na međunarodnu zajednicu, zapadne vrijednosti i posebno na hrvatski narod”, naveo je Ivo Komšić. OVDJE detaljnije.

SOURCEBild.ba
Previous articleOvo sigurno niste znali: nije Šuker jedini Hrvat koji se na nekom Mundijalu okitio titulom najboljeg strijelca
Next articleBritanski obavještajci tvrde da su Rusi iz Hersona bježali glavom bez obzira: bili su prerušeni u civile skupa s ostalim civilima
Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veritas

Željko Kimšić je političko ruglo za samoga sebe. To ne treba posebice dokazivati. No, još veče ruglo je SDA koja ga podržava, podstrekuje i njim manipulira. Kada će već jednom sarajevsko-bošnjačke glave shvatiti da bez istinske konstituvnosti nema ni cjelovite BiH.

halal grOODŽani

kad ćeš već jednom shvatiti da oni nikada neće shvatiti?

Last edited 24 days ago by halal grOODŽani