Konaković branio Fortu pa poručio: Treba razlikovati “papka” od seljaka

Dodao je da je nekoliko zastupnika i članova SDA "brutalnim lažima, onako kako to često rade", izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezalo s agresijom na BiH.

Foto: Arhiva

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković komentirao je jučerašnje izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, koje je rekao u intervjuu za britanski Guardian i u kojem je rekao da su “u BiH seljaci dobili rat”.

Konaković je rekao da je njegov komentar identičan komentaru Udruženja poljoprivrednika, kako kaže, “jedinom razumnom priopćenju koje je vidio”.

“Priopćenje koje pravi razliku između papka i seljaka, kratko i precizno. Možda bih još samo dodao da se prostor koji dobiješ u Guardianu može bolje iskoristiti i da u tom prostoru treba poslati pozitivne poruke o našoj domovini, promovirati njene vrijednosti i potencijale”, kaže Konaković.

Dodao je da je nekoliko zastupnika i članova SDA “brutalnim lažima, onako kako to često rade”, izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezalo s agresijom na BiH.

“Zajedno s njima i poznati tviteraš s boravištem u SAD-u, notorni ljevičar i SDA-ovac u isto vrijeme, sličnu hajku pokreće. Još jednom su zloupotrijebili našu časnu borbu, šehide, poginule borce, Armiju RBiH i druge simbole u korist prikupljanja jeftinih političkih poena i diskreditacije političkih rivala”, dodaje lider NiP-a.


Velike kritike bošnjačke javnosti izazvao je jučerašnji intervju premijera Kantona Sarajevo Edina Forte za Guardian, u kojem je prvi čovjek kantona iznio stavove u kojima kaže da Sarajevo uvozi kič i šund i da su “rat dobili seljaci”.

SOURCEKlix.ba
Previous articleNova emisija Kompas: Gošća je posljednjih dana meta sarajevskih medija – Sanja Vlaisavljević
Next articleČović komentirao sastanak Plenkovića i Izetbegovića, evo što je poručio
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments