Konaković se umiješao: “Zašto je Nataša iz Koalicije glasala za Velibora iz SNSD-a?”

Konaković se umiješao: “Zašto je Nataša iz Koalicije glasala za Velibora iz SNSD-a?”

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, na svom Facebook profilu osvrnuo se na imenovanje Ivana Zelenike za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara istaknuvši da je za dopredsjedavajućeg izabran Velibor Milivojević.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Žurba je šejtanski posao. Tako se kaže. Polako priča o Mostaru dobiva pravu dimenziju, svaki dan ispliva nešto novo. Zanemarili smo jednu važnu činjenicu. Za dopredsjedavajućeg GV Mostar izabran je Velibor Milivojević iz SNSD-a. Klub Srba broji 4 člana. Dva iz HDZ-a su glasala za Zeleniku kako bi dobio veći broj glasova, Zelenika je prijedlog kluba Hrvata (u Mostaru mogu delegati glasati za koga hoće, ne moraju unutar svog kluba). Znate li od koga je taj drugi glas za Milivojevića?

Za njega je glasala i Nataša Jekić iz Koalicije za Mostar koju predvodi SDA. Nije dakle ni predložila sebe, a naravno ni glasala za sebe. Mogla je SDA Nataši lagano osigurati još jedan glas, da ne ugrozi Marića. Nije, jer imaju dogovor. Nije ovo dogovor samo HDZ – SDA, ovo je dogovor starih drugova, HDZ – SDA – SNSD. Jučer nakon odluke OHR-a, identična priopćenja iz HDZ i SDA. Ne znaju to ni sakriti. Kukavički, licemjerno, izdajnički. A onda galama na druge, traženje krivca – napisao je Konaković na Facebooku, a kasnije ga je izbrisao.

Bild.ba