Kontra mainstreamu: Iako cijeli svijet bruji o Ukrajini, Sarajlije su danas šetale za Palestinu. Bilo bi cool da se pobune protiv gaženja prava Hrvata…

Može prestati postojati na način da sva tri konstitutivna naroda budu zadovoljna. 

Foto: Fena

Danas se u Sarajevu šetalo za Palestinu. Iako su oči cijelog svijeta uprte u ono što se događa u Ukrajini, Sarajlije su odlučile ne biti dio mainstreama pa podržati Palestinu.

OK, podrška Palestini na neki način je mainstream s obzirom na to da je podržavati Palestinu gotovo pa popularno, ali je Ukrajina zadnjih dana aktualnija.

Sarajlije su danas, povodom zadnjega petka mjeseca Ramazana, šetale za Palestinu.

Kakve veze imaju Ramazan i njegov zadnji petak s Palestinom? Pa lijepe. Danas je Svjetski dan Kudsa, piše portal Bild.ba.

Dan Kudsa je simbol međunarodne pažnje prema palestinskom pitanju, a obilježava se posljednji petak u ramazanu.


Bilo bi lijepo da ovi koji su danas šetali u Sarajevu obrate pažnju i prema hrvatskom pitanju u BiH. Ono je tu. I neće pobjeći. I može ga se mijenjati.

Može prestati postojati na način da sva tri konstitutivna naroda budu zadovoljna.

Ako gospodin Alija Tvrtković i udruga koja je organizirala prosvjednu šetnju isto urade za prava svojih sugrađana, možda stvore dovoljan pritisak prema bošnjačkoj političkoj eliti koja bi onda i riješila hrvatsko pitanje.

Ali ne onako kako sada želi, političkim umorstovom, nego istinski i da Hrvati napokon BiH osjete svojom. Teško je vjerovati da će se to dogoditi, ali ako su Tvrtković i ostali iz udruge toliko osjetljivi na palestinsko pitanje, nije valjda da su ravnodušni prema hrvatskom? A možda je problem upravo u tome jer jesu.

Ostaje da se vidi.

VIAI. Crnjac
SOURCEBild.ba
Previous articleUdario šestogodišnje dijete teretnim vozilom, pa nakon toga mučki pokušao pobjeći. Uhvaćen je, a dijete je dobro
Next articleHRT javlja iznimno važnu vijest: Dvije starije gospođe su, naime, nahvalile Plenkovića i rekle mu da je najbolji premijer
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments