Koordinacija udruga HVO: Bošnjačka politika radikalno narušava Ustav BiH, a osnovni je cilj ukidanje konstitutivnosti

Ističu kako je ''jasno izražena tendencija bošnjačke politike usmjerena u težnje da Federaciju Bosne i Hercegovine pretvori u bošnjačku cjelinu, što narušava suživot a što je oduvijek bila osnova opstanka Bosne i Hercegovine''.

Koordinacija braniteljskih udruga HVO

”Jasno treba upozoriti da je dogovor oko izbornih reformi izostao zbog opstruiranja bošnjačke politike kojom ukazuje posljednja izjava Bakira Izetbegovića – SDA, koji ne samo da odbija dogovore, nego vrlo radikalno narušava Daytonski sporazum, odnosno Ustav Bosne i Hercegovine, a osnovni cilj je dokidanje konstitutivnost naroda”, stoji u priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga HVO.

”Upozoravamo na nikada teže i neizvjesnije stanje koje je prouzrokovano pandemijom, ratom u Ukrajini i zastojem u pregovorima oko izbornog zakona, kojim je potrebno poštivati i uvažavati sve narode i građane u Bosni i Hercegovini”, dodaju u priopćenju.

Ističu kako je ”jasno izražena tendencija bošnjačke politike usmjerena u težnje da Federaciju Bosne i Hercegovine pretvori u bošnjačku cjelinu, što narušava suživot a što je oduvijek bila osnova opstanka Bosne i Hercegovine”.

”Stoga smo iznenađeni pozivanjem armijskih udruga da zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, u kojoj će nam i dalje drugi birati Komšića i njemu slične marionete da predstavljaju Hrvate, je više nego licemjerno”, ističu ispred Udruženja te dodaju kako se ”pravi suživot i suvremena BiH se gradi potpunim uvažavanjem sloboda i prava sva tri naroda, a posebno Hrvatskog kao najmalobrojnijeg i svih njenih građana”.

”Stoga, dajemo punu potporu predsjedniku Draganu Čoviću i pregovaračkom tijelu Hrvatskog narodnog sabora da ustraju u iznalaženju najboljih modela ustroja države, koristeći se europskim iskustvima nama sličnih višenacionalnih država i pritom u cijelosti zaštite svoj narod”.


”Uvjereni da ćemo konačno ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda želimo svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane čestitati 30. obljetnicu osnutka. S pijetetom prisjećajući se svih naših poginulih branitelja, zahvalni za njihovu nemjerljivu žrtvu za našu slobodu, prisjećamo se dana ponosa i slave koje nam je HVO omogućio”, zaključili su u priopćenju.

SOURCEBild.ba
Previous articleBevanda: Ministarstvo financija i trezora nikada neće biti dio politikanstva i dnevno-političkih previranja
Next articleLovrinović: Bolje odgoditi izbore, nego izazvati probleme koje ćemo sigurno imati, ako uđemo u nezakonit izborni proces
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments