Kordić sa španjolskim izaslanstvom o izborima i planovima Grada Mostara

Izaslanstvo je posjetilo i Španjolski trg gdje je odalo počast španjolskim pripadnicima u sastavu SFOR-a stradalim u proteklom ratu.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u srijedu u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Kraljevine Španjolske, koje je predvodio državni tajnik za Europsku uniju Juan González-Barba Pera.

Osim španjolskog državnog tajnika za EU u izaslanstvu su bili španjolska veleposlanica u BiH María Teresa Lizaranzu Perinat, zamjenik generalnoga direktora za zemlje kandidate za EU José Miguel de Lara Toledo i savjetnica državnoga tajnika za EU Cristina Borreguero Ballesteros, priopćeno je iz Grada Mostara.

Državni tajnik zanimao se za stanje u gradu i funkcioniranje gradske vlasti nakon održanih lokalnih izbora, a gradonačelnik Kordić ga je upoznao sa svim bitnim pitanjima te istaknuo koji su važni projekti i prioriteti u fokusu nove gradske vlasti u idućem razdoblju.

Ovu priliku iskoristio je i upoznati državnog tajnika Kraljevine Španjolske s činjenicom kako je održavanju izbora u Mostaru nakon 2008. godine, prethodio Mostarski sporazum kojeg su potpisali domaći čelnici te potom usvajanje izbornog zakona za Mostar koji je prošao svu potrebnu parlamentarnu proceduru.

Kordić je naglasio kako je razriješilo dugogodišnje političke i pravne probleme, uspostavljeno je Gradsko vijeće, izabran gradonačelnik, te je stvoreno međusobno povjerenje, što za rezultat ima činjenicu da Gradsko vijeća i Gradska uprava kvalitetno funkcioniraju.


Sva tri konstitutivna naroda su ravnomjerno zastupljena u Gradskom vijeću i taj model i Mostar kao takav, multikukulturalan, multietnički i multureligijski, mogu biti primjer drugim gradovima i višim razinama vlasti, navodi se u priopćenju.

Izaslanstvo je posjetilo i Španjolski trg gdje je odalo počast španjolskim pripadnicima u sastavu SFOR-a stradalim u proteklom ratu.

Previous articleStanković zbunio gledatelje najavom nove emisije, ljudi se pitaju: Tko su oni
Next articleDinamo ima novog trenera
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments