Kosača zasjala zastavom SAD-a: Zajedno protiv korupcije!

Foto: Pogled.ba

Na Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u u Mostaru osvanula je zastava Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, koji se izmjenjuje na hrvatskom i engleskom jeziku (United Against Corruption).

Još se ne zna tko su organizatori ove atrakcije u Gradu na Neretvi, ali pretpostavlja se kako je pojavljivanje američke zastave u Mostaru povezano uz skandale koji već danima potresaju BiH, budući kako su jutros uhićeni premijer Federacije Fadil Novalić zajedno s Fahrudinom Solakom, suspendiranim ravnateljem Federalne uprave civilne zaštite i Fikretom Hodžićem, vlasnikom tvrtke Srebrna malina te predani Tužiteljstvu BiH zbog afere “Respirator”.

Osumnjičeni za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, zloupotrebu položaja i pranje novca.

Sporni respiratori nabavljeni u Kini za 5,3 milijuna eura pokazali su se neupotrebljivima na bolničkim odjelima intenzivne skrbi, a istraga treba utvrditi kako je Srebrena malina dobila posao za koji nije registrirana s obzirom na to da je riječ o tvrtki čija je djelatnost prerada i uzgoj voća i povrća.

Također, jučer je i državni tajnik SAD-a  Mike Pompeo najavio zabranu ulaska u SAD nekadašnjem glavnom tajniku SDA, a kao razlog je naveo upravo: korupciju.


Bild.ba

Previous articleKnöll pozirala u donjem rublju, a pratitelji komentirali stopala
Next articleHrvatska danas slavi tridesetu obljetnicu Dana državnosti