Kožul: Hrvati imaju samo jednu kandidatkinju, Komšić i Borjana Krišto nisu isti

Zanimljivo je onda, u ovoj predizbornoj kampanji, slušati izjave pojedinih hrvatskih političara iz oporbenih stranaka

Borjana Krišto | Izvor: Srna

U nedjelju 2. listopada održat će se Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Građani će birati zastupnike za županijske skupštine, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH kao i članove Predsjedništva BiH.

Kada je u pitanju izbor za hrvatskog člana Predsjedništva BiH građani će moći birati između dva kandidata.

Prvi je Željko Komšić, među Hrvatima sinonim za brutalno rušenje izborne volje hrvatskog naroda. Više je puta na hrvatsku poziciju biran glasovima Bošnjaka.

Na megdan Komšiću po drugi puta izlazi Borjana Krišto, ovaj put kao zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Nominalno, Borjanu Krišto podržavaju sve stranke članice Hrvatskog narodnog sabora. Zanimljivo je onda, u ovoj predizbornoj kampanji, slušati izjave pojedinih hrvatskih političara iz oporbenih stranaka koji u javnosti i na skupovima pričaju kako Krišto nije njihova kandidatkinja. Očito se, zbog sitnih lokalnih interesa, prave ludi i ne govore svojim biračima koga im podržava vrh stranke.


Veliki broj Hrvata u BiH ostao je iznenađen izjavom predsjednika Hrvatske republikanske stranke Slavena Raguža u emisiji u “Nedjeljom u 2” kako ne zna tko bi napravio manju štetu u Predsjedništvu BiH – Željko Komšić ili Borjana Krišto. To možete pogledati u videu iznad.

Jesu li Komšić i Krišto isti? Ovo smo upitali smo politologa Vedrana Kožula, koji je i kandidat HDZ BiH za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke.

“Naravno da Željko Komšić i Borjana Krišto nisu isti. U osobi Željka Komšića utjelovilo se sve ono što simbolizira političko nasilje nad Hrvatima Bosne i Hercegovine.

Pitam otvoreno, kako primjerice netko može hrvatskim braniteljima, časnim bojovnicima Hrvatskog vijeća obrane, koje Komšić, zajedno s tadašnjim političkim vrhom hrvatskog naroda, naziva UZP-om (udruženim zločinačkim pothvatom) reći kako je on isti kao kandidatkinja HNS-a koju podržavaju stranke koje nose preko 95% hrvatskog legitimiteta i glasova?

Kako tog promicatelja “građanske” (čitaj velikobošnjačke) politike kojeg je, između ostalog, javno podržala desna bošnjačka “Stranka za BiH” bilo tko može staviti primjerice u ravan s Borjanom Krišto?

Dok je gospođa Krišto u zadnjih mjesec dana, kao i čitavo vrijeme svog političkog djelovanja, obišla hrvatske krajeve Posavine, Središnje Bosne, Hercegovine, odnosno mjesta diljem BIH u kojem žive Hrvati, Komšić u isto vrijeme mobilizira Bošnjake i poziva ih još jedanput na uzurpaciju pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Odgovor hrvatskog naroda u nedjelju mora biti jasan. Masovan izlazak na birališta i podrška jedinoj hrvatskoj kandidatkinji za člana Predsjedništva BiH”, istaknuo je Kožul za Vrisak.info.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleMađarski čelnik odabrao stranu u BiH i istaknuo javnu podršku jednom od kandidata, evo koga je podržao Viktor Orban i zašto
Next articleDonosimo ključne podatke koji pokazuju kako je Županija Zapadnohercegovačka na samom vrhu prema razvijenosti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments