Lavrov o američkim sankcijama: Budite uvjereni da smo i mi spremni na sve

- Oni su sposobni na sve, ali budite uvjereni da smo i mi spremni na svaki slijed događanja - izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare u petak.

Lavrov

Rusija je spremna za svaki slijed događanja koja bi mogla biti izazvana novim američkim sankcijama, i suočavanje s potencijalnim rizicima na polju ekonomije i tehnologije, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

– Oni su sposobni na sve, ali budite uvjereni da smo i mi spremni na svaki slijed događanja – izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare u petak.

– Svaki mehanizam ekonomskih veza koji zavisi od entiteta koje kontrolira Zapad očigledno sadrži rizike, ali mi ih se lišavamo na brz i konzistentan način, prvo i osnovno u sektoru visoke tehnologije – kazao je.

Neki u Sjedinjenim Državama tvrde da se paket sankcija treba sačiniti “ne samo u slučaju takozvanog napada na Ukrajinu, oni vjeruju da “sankcije trebaju biti uvedene ne čekajući da se napad dogodi i da Rusija povuče vojnike s vlastite teritorije sutra ili prekosutra”, izjavio je šef ruske diplomacije, prenosi Interfax.

SOURCEBild.ba
Previous articleCharlie Hebdo objavio karikaturu Đokovića s mrtvačkim sandukom i nekoliko jezivih poruka
Next articleTramišak: Uz EU sredstva očuvati Hrvate u BiH i Crnoj Gori
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments