Lidija Bradara dobila jednoglasnu podršku hrvatskog kluba u Domu naroda za predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine

Kaže da su četiri liste kandidirali, te da su u opticaju četiri imena koja je predsjednik HDZ-a BiH rekao javnosti.

Lidija Bradara | Izvor: Fena

Klub hrvatskih izaslanika jednoglasno je dao potporu Lidiji Bradari u proceduri nominiranja za predsjednicu Federacije.

Predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Džeba (HDZ BiH) izjavio je da su u tom klubu jednoglasno dali potporu Lidiji Bradari u proceduri nominiranja za predsjednicu Federacije BiH.

Također, kazao je da je jednoglasan prijedlog Kluba hrvatskih izaslanika da Tomislav Martinović i dalje bude njihov kandidat, odnosno predsjedatelj Doma naroda.

– Mi smo danas završili jedan dio procesa konstituiranja Doma naroda – kazao je Džeba.

Što se tiče proračuna, kaže da imaju kandidate za odbor za proračun “kako bismo u ovom mjesecu usvojili i proračun Federacije BiH kojeg je predložila Vlada FBiH“.


Na novinarsko pitanje u vezi sa izaslanicima iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kazao je da postoje liste kandidata te da oni imaju pravo nominirati svih pet kandidata, ukoliko to žele.

– Mi smo danas završili i tu proceduru. Imena kandidata na listama moraju, prema novim pravilima i procedurama, otići u Središnje izborno povjerenstvo i ovjeriti svoje kandidature, odnosno potvrditi izjave – naveo je Džeba.

Kaže da su četiri liste kandidirali, te da su u opticaju četiri imena koja je predsjednik HDZ-a BiH rekao javnosti.

Na pitanje kada bi se moglo završiti formiranje vlasti na razini FBiH, odgovorio je da bi morali što prije, a dobro bi bilo danas krenuti u proces kandidature za predsjednika i potpredsjednike Federacije.

– Procedura je poznata. Za 25. siječnja je zakazana sjednica Zastupničkog doma. Iza toga mislim da ćemo mi 27. siječnja imati Dom naroda. Ukoliko bi ove procedure pravilnog kandidiranja, ovjera bile završene, nadam se da bi mogli do kraja mjeseca završiti cijeli ovaj proces – kazao je Džeba.

SOURCEFena
Previous articleDamir Džeba predsjedatelj hrvatskog kluba u Domu naroda Parlamenta FBiH, evo tko vodi srpski i bošnjački klub
Next articleIskočio vlak iz tračnica kod Novog Mesta, ozlijeđene su dvije osobe, evo detalja nesreće
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments