Mafija, masoni, tajne službe, zavjera Vatikana, sve je u igri: otvara se slučaj nestanka djevojčice (15) koja je posljednji put viđena 1983.

Glavni vatikanski tužitelj Alessandro Diddi "otvorio je dosje, dijelom temeljen na zahtjevima obitelji", rekao je njegov glasnogovornik u utorak, prenosi AFP.

Foto: Unsplash

Vatikan je u utorak potvrdio da je otvorio istragu o nestanku tinejdžerke prije 40 godina koji je pokrenuo bezbroj teorija i prema kojem je Netflix snimio seriju.

Emanuela Orlandi, 15-godišnja kći vatikanskog zaposlenika, zadnji put je viđena kako napušta čas flaute u Rimu 22. lipnja 1983. godine.

Uslijedila su desetljeća nagađanja o tome šta joj se dogodilo, od teorija da je slučaj povezan s mafijom, do tajnih službi, Slobodnih zidara i vatikanske zavjere. Međutim, nijedna teorija nikada nije dokazana.

Obitelj Orlandi neumorno se zalagala za istinu, a upravo su njihovi zahtjevi djelomično doveli do nove istrage.

Glavni vatikanski tužitelj Alessandro Diddi “otvorio je dosje, dijelom temeljen na zahtjevima obitelji”, rekao je njegov glasnogovornik u utorak, prenosi AFP.


Međutim, obitelj je rekla da još uvijek čeka detalje o tome što će biti fokus nove istrage.

“Ne znamo što će Vatikan učiniti i koje dokumente želi pregledati, dokumente istrage rimskih tužitelja ili imaju li dosje koji žele podijeliti”, rekla je odvjetnica obitelji Laura Sgro za AFP.

“Vatikan nikada do sada ništa nije učinio. Godinama sam tražila da me saslušaju vodeće osobe u Vatikanu, ali nažalost neki ljudi su već mrtvi”, rekla je.

Jedna od najrasprostranjenijih teorija je da su Emanuelu oteli mafijaši kako bi izvršili pritisak na Vatikan da vrati kredit.

Previous articleOrbanov šef diplomacije potvrdio da Mađarska stoji uz Srbiju po pitanju Kosova: “zbog toga će Mađarska glasovati protiv članstva Kosova u europskim tijelima”
Next articleSin Branimira Glavaša novi je odvjetnik Zdravka Mamića
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments