Magazinović opleo po Sattleru, smeta mu što Bošnjaci neće moći preglasavati Hrvate…

Magazinović opleo po Sattleru, smeta mu što Bošnjaci neće moći preglasavati Hrvate…

Saša Magazinović, šef Kluba zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, smatra kako je potpuno neprihvatljivo da se u Radnoj grupi za izmjene Izbornog zakona pokušava na svaki način izbjeći prisustvo opozicije, pa čak i predstavnika institucija koji nisu pod zajedničkom stranačkom kontrolom HDZ, SNSD i SDA.

-Odluka o tome kako će u budućnosti izgledati izborni proces i tko će koga birati, prevažno je pitanje da bi se iz kreiranja rješenja isključili opozicija, mediji i javnost uopće.

Zaključak koji se nameće sam od sebe je da obrisi rješenja po želji Dragana Čovića već postoje, da ih Milorad Dodik bezuvjetno podržava, kao i Bakir Izetbegović koji još uvijek pokušava naći model po kojem će ispuniti Čovićeve želje, a da ga dio javnosti ne osudi za to.

Šokantna je uloga i ponašanje veleposlanika Johana Sattlera i Izaslanstva EU u ovom slučaju. Pričaju nam o transparentnosti, a oni su netransparentni. Pričaju o europskim vrijednostima, oni ih se ne pridržavaju. Pričaju nam o demokraciji i uključivanju građana u proces donošenja odluka, a onda oni isključe čak i Parlament i dogovaraju sa stranačkim liderima po kafanama. To se zove licemjerje – piše Magazinović.

On pri tome zaboravlja kako je SDP već godinama dio bošnjačke pričuvne koalicije na državnoj i federalnoj razini, te kako se i uz pomoć zastupnika SDP-a preglasavaju legitimni predstavnici Hrvata.

Magazinoviću očito smeta mogućnost da Bošnjaci ostanu bez mogućnosti biranja hrvatskih predstavnika vlasti, te pod izlikom nekakve demokracije pokušava zadržati pravo da određuje predstavnike jednom narodu u BIH, prenosi Pogled.ba.

Bild.ba