Malo smo šokirani svi. Gordana Tadić u istom košu s Asimom Sarajlićem! Zaobiđeni Novalić, Osmica, Sebija…!

Sasvim je jasno da je razrješenje Gordane Tadić bilo naručeno iz poznate kuhinje političkog Sarajeva, jer su tužitelji Tužiteljstva BiH, počeli procesuirati pripadnike stranke SDA.

Ministarstvo financija i trezora SAD-a | Izvor: AA

Jučer je Ministarstvo financija i trezora SAD-a objavilo, na svojoj službenoj internetskoj stranici, pojašnjenje za paket sankcija, kojima su obuhvaćeni i Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, kao i visoki dužnosnik SDA Asim Sarajlić. Javnost je šokiralo stavljanje Asima Sarajlića u vezu s Gordanom Tadić, za koju mnogi u pravosuđu znaju da se ne radi o koruptivnoj osobi, piše Hrvatski Medijski Servis.

Je li radila svoj posao kako treba, za vrijeme dok je bila Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, svoj sud je donijelo VSTV, kroz svoje odluke i to samo za neprimjenjivanje TCMS (sustav automatskog upravljanja predmetima u Tužiteljstvu) i ne provođenje sigurnosnih provjera, te ju je zbog toga i razriješilo funkcije glavnog tužitelja.

Naravno to nije bila pravedna odluka, jer je Gordana Tadić radila na način, na koji to rade svi glavni tužitelji u BiH, ali svjedoci smo da je VSTV, pored Gordane Tadić razriješilo samo još Glavnog tužitelja iz Kantonalnog tužiteljstva Goražde.

Sasvim je jasno da je razrješenje Gordane Tadić bilo naručeno iz poznate kuhinje političkog Sarajeva, jer su tužitelji Tužiteljstva BiH, počeli procesuirati pripadnike stranke SDA.

Bakir Izetbegović je otvoreno na stranačkom skupu, a što su mediji prenijeli, zaprijetio da će smijeniti zbog toga glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, jer se drznula procesuirati članova SDA.


Serge Brammertz je pohvalio Glavnu tužiteljicu što se tiče predmeta ratnih zločina.

Također je i bivši Visoki predstavnik za BiH, Valentin Incko, pohvalio rad i kooperativnost bivše Glavne tužiteljice Gordane Tadić, jer je za vrijeme njenog mandata otvorena istraga u slučaju Memić, koji predmet je bio ključan da javnost zadobije povjerenje u pravosuđe.

Ali otvaranje istrage u tom predmetu nije odgovaralo SDA, jer je Muriz Memić stalno naglašavao da je netko iz stranke SDA umješan u ubojstvo njegovog sina.

Opće poznata je stvar da se u stranim veleposlanstvima nalazi veći broj uposlenika državljana BiH, bliskih stranci SDA, kao i činjenice da pojedini političari ili nositelji pravosuđa odlaze u veleposlanstva i kleveću pojedine nositelje pravosudnih funkcija, koji im zasmetaju, želeći ishoditi razrješenje takvih nositelja pravosuđa, kao i izricanje sankcija, kao u ovome slučaju.

Posve je neozbiljno izreći sankcije nekome na temelju nečijeg kazivanja!

Da su sankcije izrečene ljudima u pravosuđu ili pojedinim političarima i državnim službenicima, protiv kojih se vode postupci za koruptivne radnje, možda bi i imale smisla.

No, kada znamo da sankcije nije dobio premijer FBiH Fadil Novalić, optužen u aferi “Respiratori “, potom bivši glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić, za kojeg novinar Slobodan Vasković tvrdi da se nalazi na Skay aplikaciji i da je štitio dilere droge, te dobijao za to novac, kao i zamjenica Glavnog tužitelja Dijana Kajmaković, kao i mnogi drugi protiv kojih se vodi postupak ili su pravomoćno osuđeni, onda je sasvim jasno da su ove sankcije nastale kao narudžba pojedinih centara moći političkog Sarajeva.

Sankcije nije dobio ni Bakir Izetbegović niti njegova supruga Sebija, bez obzira što ga uporno prijavljuju za razne koruptivne radnje, kao i njegovu suprugu, čiji magisterij je sporan, a time i doktorat.

Ovim sankcijama je poslana poruka svim sucima i tužiteljima, koji ne slušaju političko Sarajevo, da će dobiti sankcije od SAD-a, a nakon toga slijedi razrješenje u Uredu stegovnog tužitelja, pod palicom članova vijeća VSTV-a.

Sve što su do sada uradili SAD i druge europske države za pravosuđe Bosne i Hercegovine, u pogledu integriteta i neovisnosti pravosuđa, s ovim sankcijama su srušili kao kulu od karata i njihovo uvođenje se može smatrati uvodom u diktaturu političkog Sarajeva i raznih veleposlanstava.

SOURCEBild.ba
Previous articleMožda će i kod nas? U Hrvatskoj padaju cijene goriva, pojeftinilo drugi tjedan za redom
Next articleZapeli pregovori između Modrića i Reala? Problemi nastali oko plaćanja
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments