Mamić: Imam još 50 sudaca kojima sam davao novac, ali nisam ih htio petljati u to

"Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti."

Zdravko Mamić komentirao je uhićenje osječkog suca Zvonka Vekića. Za Dnevnik Nove TV govorio je i o svojim navodnim kontaktima s drugim sucima te tvrdi da je 50 sudaca primilo novac od njega.

“Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti. Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac. Ne za sebe, nego za neke druge usluge, ali nisam ih htio petljati u to. Nisam ih htio miješati u to, kao što ni ovo ne bih radio da se jednostavno ovo sve ne događa”, rekao je Mamić.

Mamić se o uhićenju suca Vekića i njegove prijateljice Nataše Sekulić oglasio i na dan uhićenja. Oni su, podsjetimo, osumnjičeni za pranje novca koji su, prema optužbama, primili od Mamića.

“Posljednjih tjedana i mjeseci u tišini radim na reformi pravosuđa, a danas se vidi još jedan u nizu rezultata onoga što smo zajedno pokrenuli – uhićen je sudac Vekić i njegova prijateljica zbog sumnje za pranje novca koji su izreketarili od onih kojima su trebali suditi po zakonu. Da, dobro ste pročitali, sudac Županijskog suda bavio se PRANJEM NOVCA.

Netflix, pusti Narcose, dođi ovdje. Nadam se da neki sudac nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna djelatnost u fušu, baš kao što je doživotno uzdržavanje bakica uz otimanje imovine, uzimanje robe u vrijednosti 100 000 eura i sadnja privatnih voćnjaka novcem poreznih obveznika.


U Vekićevoj praonici nisu se Perwollom i Persilom prale samo Vekićeve pare, obzirom da je bio dostavljač novaca za ostale krivosuce reketare, treba istražiti što je s novcem radio i za Kvesića, Vrbana, Krušlina, te svoje pajdaše s one strane zakona.

Nadam se da je i suce Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sram kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me nitko od njih nije tužio za sve što sam iznio u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vrijeme su na mojoj strani”, napisao je Mamić na dan uhićenja suca.

SOURCEBild.ba
Previous articleJedan od najboljih invazivnih radiologa na svijetu spasio dijete iz Mostara
Next articleIzetbegović ponovno umislio da je gospodar BiH: Dao je priliku HDZ-u, ali sada su ga naljutili pa im neće dati ništa
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments