Martinović oštar: Sustavi i polusustavi odvode ljude u karantenu!

Foto: Fena
Foto: Fena

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović osudio je prisilno odvođenje ili pokušaj odvođenja stanovnika HNŽ-a u karantenu na području Mostara.

-Ljudi koji se trenutno nalaze ili su trebali biti odvedeni u nekakav privatni smještaj u Ortiješu kojeg zovu karantena ili tako nekako, su žrtve čudnih polusustava koji su trenutno na snazi – istaknuo je Martinović.

Takve mjere kojima bi se u višednevnom boravku izolirali od ostalih stanovnika, dodao je, nemaju nikakvog uporišta i u najmanju ruku su pravno sumnjive.

Pozvao je stožere u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su takve odluke donijeli, da ih žurno stave izvan snage te da zatvore karantene koje su sramotne i protivne ustavima i zakonima koji su na snazi u BiH.

-Pustite osobe iz Neuma, Čapljine, Rame i ostalih mjesta da svoju izolaciju provedu tamo gdje su je mnogi građani nažalost proveli ovih tjedana, u svojim domovima, naravno uz sve mjere epidemiološkog nadzora – apelirao je Martinović, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.


Bild.ba

Previous articlePakistanski premijer odbija zatvoriti džamije tijekom ramazana
Next articleNjemačka uvodi program ekonomske pomoći od deset milijardi eura