Medvedev: Ukoliko Ukrajina, ne daj Bože, izvrši napad na Rusiju, naše oružane snage neće imati izbora…

"Ranije je već rečeno da, ukoliko, ne daj Bože, određena vrsta oružja bude upotrijebljena protiv ruskih teritorija, Oružane snage Rusije neće imati drugi izbor..."

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev | Izvor: TASS

Ukoliko Ukrajina upotrijebi naoružanje protiv objekata u Rusiji, ruske Oružane snage neće imati drugog izbora, osim da izvrše udare na centre koji donose odluke, rekao je danas zamjenik predsjedatelja ruskog SVijeća sigurnosti Dmitri Medvedev.

“To je očigledno. Ranije je već rečeno da, ukoliko, ne daj Bože, određena vrsta oružja bude upotrijebljena protiv ruskih teritorija, Oružane snage Rusije neće imati drugi izbor već da izvrše udare na centre koji donose odluke”, naglasio je Medvedev, komentarišući nedavnu najavu SAD-a da će isporučiti dalekometne raketne sisteme Kijevu.

Medvedev nije precizirao na koje centre misli, ali je rekao da bi ti potezi utjecali na Ministarstvo obrane i Generalni stožer Ukrajine.

“Mora se shvatiti da centri za donošenje odluka nisu, nažalost na teritoriju Kijeva, zato je to prijetnja koja se mora uzeti u obzir”, kaže Medvedev.

SOURCEBild.ba
Previous articlePribližava se stoti dan invazije na Ukrajinu. Zelenski kaže da Rusija kontrolira petinu ukrajinskog teritorija
Next articlePlenković: Ne znam ništa o tome da je Armija BiH raketirala izbjeglice u Oluji
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments