Milan Šutalo: Komšić je uljez u Predsjedništvu – podržava iranski režim koji ubija svoj narod, a sporazum HNS-a i Osmorke je ohrabrenje i iskorak

„Politika sukobljavanja i destrukcije, zamjenjena je politikom suradnje i dogovaranja. Sarajevska Osmorka sporazumom prihvaća ono što je realnost BiH – da je ovo država tri konstitutivna naroda, naravno, i svih građana. Iskorak je napravljen i sada je važno da prepoznaju i izbjegnu nagazne mine koje pod ovaj sporazum postavlja SDA“

„Sporazum s Osmorkom daje nadu i ohrabrenje da se može napraviti iskorak“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg–Bosne glavni urednik Hrvatskoga Medijskog Servisa Milan Šutalo komentirajući jučer potpisani sporazum o formiranju vlasti. Dokument je u ime koalicije stranaka okupljenih oko HNS-a potpisao Dragan Čović, a u ime stranaka Osmorke čelnik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Kaže kako je sporazum suprotan ponašanju dosadašnjih „partnera“ HDZ-a iz SDA koji su jedno obećavali, a onda izigravali potpisano.

„Politika sukobljavanja i destrukcije, zamjenjena je politikom suradnje i dogovaranja. Sarajevska Osmorka sporazumom prihvaća ono što je realnost BiH – da je ovo država tri konstitutivna naroda, naravno, i svih građana. Iskorak je napravljen i sada je važno da prepoznaju i izbjegnu nagazne mine koje pod ovaj sporazum postavlja SDA“, drži Šutalo.

Ističe kako bošnjačke stranke nisu do sada spominjale presude Ustavnog suda u predmetu Ljubić te da su sada promijenili taj narativ i prihvatili to načelo. „Presuda Ljubić upravo kaže da izaslanici u Dom naroda i članovi Predsjedništva, to se neizravno spominje u presudi, moraju biti birani od onih koji prema Ustavu trebaju predstavljati“, objasnio je.


Šutalo je mišljenja da, bez obzira što je dogovorena izmjena Izbornog zakona prema presudi Ustavnog suda BiH ne treba odustajati od zahtjeva Ustavnom sudu BiH da se poništi izbor Željka Komšića na poziciju hrvatskog člana krnjeg Predsjedništva BiH jer je protuustavan te da se potvrdi izbor Borjane Krišto. „Komšić je uljez i treba ga izbaciti iz državnog vrha. On je zagovaratelj politike iranskog režima koji ubija svoj narod, kazao je Šutalo.

 

SOURCEBild.ba
Previous articlePredložila rođenu mater za izaslanicu, na pitanje novinara poručila: “Ne pitajte me tko mi je majka”
Next articleHSS Posušje: Kapitalni projekti općine već duže vrijeme stoje na stand by-u
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
preveliki optimizam i standardna naivnost hrvata!

polaaaaaaako, kud ste navalili, zec je još u šumi i islamističke fige u džepu!! pogledajte samo face i spuštene nosine arnautovića, forte i ekipe! dogovor će JEDINO USPJETI ako spuštenim nosinama ameri zavrnu ruke kad počnu sipati vodu u vino dogovora. polako bolan moji naivni hrvati. jedino vjerujem u tajni poguranac amera, a ne u “renesansu islamista” svih boja. sjetite se samo kako je ćavarka prošla u svojoj zelenoj stranci,