“Milanović će ići do kraja, ovo je prilika da se nešto uradi za narod u BiH. Daj da se pokažemo kao nekakvi muškarci…”

Smatra i kako taj veto ne može naštetiti RH

Vojni analitičar Ante Kotromanović komentirao je situaciju u Rusiji i Ukrajini te potencijalni ulazak Finske u NATO.

Upitan o predsjedniku Zoranu Milanoviću koji je najavio ulaganje veta o ulasku Finske u NATO, kaže kako poznavajući predsjednika može reći da će on ići do kraja i siguran je da će uložiti veto. Osvrnuo se potom na ona vremena kada su drugi Hrvatskoj ulagali veto.

“Ovo je prilika, situacija u Ukrajini je takva da svi pokušavaju iskoristiti i ostvariti određenu stvar”, kaže pa dodaje i da je ovo prilika, a tako je procijenio i Milanović, da se osvijesti EU, koja nije učinila ništa za Hrvatsku, da se učini nešto za narod u BiH.

Smatra i kako taj veto ne može naštetiti RH. “Daj da se pokažemo kao nekakvi muškarci, zemlja sa stavom. Ovdje bih volio vidjeti sinergiju naše vanjske politike. Očito nismo bili učinkoviti. Ako je ovo jedini način, volio bih da se promijeni”, navodi.

Što se tiče spominjanja predsjednika od strane ruskog Medvjedeva, Kotromanović navodi kako Rusima odgovara da unesu nemir u EU jer ipak ima članica koje podupiru rusku politiku. “Milanović je rekao da kritizira i osuđuje rusku agresiju, nazvao je Putina luđakom. Pretvarati ga rusofilom nije korektno. Ova izjava Medvjedeva stavlja metu i križ na čelo predsjednika što nije ugodno”, ističe.


Govorio je onda i o ratu u Ukrajini, a istaknuo kako se Azov brani jer su dobro utvrđeni, ali i jer nemaju što izgubiti. “Možda politika zaustavi rat”, govori za RTL.

SOURCEBild.ba
Previous articleAmerikanci tvrde: Putinu neki generali rade o glavi, jako se uplašio za svoju poziciju
Next articleStanković napisao vic o Rojsu uoči njegova gostovanja u Nu2, mnogima je smiješno
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SuhRa

Milanović jako dobro zna da odluku o ulasku Finske i Švedske u NATO savez donosi Sjevernoatlanski savez na razini veleposlanika .Znao je Milanović da predsjednici država i vlada članica NATO saveza o tome ne odlučuju ali malo jeftine demagogije i po koji poen na domaćem terenu dobro će mu doći !