Milanović: “Da vidim gdje stoje zastupnici HDZ-a iz BiH, usude li se vratiti u Ljubuški…”

Arhiva

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nalazi se danas u Puli, gdje je posjetio brodogradilište „Tehnomont“ te održao radni sastanak s Upravom brodogradilišta. Nakon sastanka Milanović je obišao pogone proizvodnje brodova, a dao je i izjave za medije.

“Bez obzira na to što ne djeluje šminkerski, srce je veliko”, osvrnuo se kratko na brodogradilište.

Osvrnuo se na izmjene Zakona o Vladi, odnosno skidanje imuniteta članovima Vlade za sva koruptivna kaznena djela te kodeks ponašanja državnih dužnosnika. “On je efikasan kao i sankcije bilo koje vrste. To je opasno i rekao sam Plenkoviću da pazi što radi, uhapsili su mu ministra. Opasno je da DORH može upadati u stanove ministara, tome služi imunitet – da bi postojala ravnoteža odgovornosti i moći”, kazao je.

Govorio je i o Izbornom zakonu u BiH.

“Vidjet ćemo tko je tko i tko koju ulogu igra u ovoj povijesnoj farsi. To što Plenković radi katastrofalno je, to rastužuje i grozno je. Čovjek je opsjednut odnosom sa mnom. Ja samo čekam da on krene provoditi ono što govorim da treba, a ja ću se maknuti istog trenutka. Njemu će pljeskati u Livnu. Ali onda mu neće pljeskati u Bruxellesu jer on mora doći tamo i pokloniti se”, kazao je.


Poslao je poruku i, kako kaže, ljevičarima u Hrvatskoj koji se s ovim problemom ne mogu poistovjetiti da, “ako se ne mogu poistovjetiti s hrvatskim Ustavom da se vrate u 1943. i zamisle da pomažu ranjenim partizanima”.

“Ako im ovo ne paše neka zamisle da je ovo bitka za ranjenike, Hrvat u BiH su ranjenici, politički ranjenici. Zaštitimo svoj narod u BiH. Hrvatsku kao članicu NATO-a brine ta situacija. To je naš narod, to je moja ustavna obaveza. Da vidim gdje stoje zastupnici HDZ-a iz BiH, gdje su oni? Usude li se vratiti u Ljubuški, Livno ili su kupljeni od strane Plenkovića”, rekao je on.

Podsjetimo, portal Bild.ba jučer je objavio tekst u kojem je opisano na koji način upravo Čović može postići da se Milanovićeva ideja oko blokade Finske zbog Izbornog zakona obistini. OVDJE oširnije.

Previous articleAntonija Čerkez prelomila, ovo će razočarati mnoge: “Ova odluka mi je preteško pala…”
Next articleHrvatski zastupnik oštro: Bošnjaci neće vratiti oteta prava dok ih se ne stisne, Milanović je ispravan oko BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments