Milanović emotivno na Kupresu: vi ste omogućili da se rat završi, ne NATO bombarderi

Taj dogovor pod pokroviteljstvom SAD-a je osnova vaše slobode i dobrog osjećaja života u BiH

U gradu Kupresu obilježavaju 28. obljetnicu oslobođenja. Postrojbe Hrvatskog vijeća obrane oslobodile su grad i okolicu na današnji dan.

Svečanost je počela svetom misom za poginule branitelje, a nastavila se pred spomenikom braniteljima. Sudjelovao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji se obratio prisutnima.

“Drage Kupreške i Kuprešaci, hrvatski vitezovi, zapovjednici, branitelji, vojnici, visoki uzvanici, Hrvatice i Hrvati. Sretan Dan oslobođenja. Veliki dan ne samo za Kupres nego i za sve one koji nisu s Kupresa, a koji su sa strepnjom i velikim očekivanjima dočekali vijest o oslobođenju Kupresa. Operacije u ratu su bile kratke jer nije bilo puno streljiva. A da bi bile i kratke i uspješne nije dovoljna samo hrabrost koja je nesporna. Potrebna je pamet, inteligencija i ratno lukavstvo. Ovo je bio početak kraja agresije u BiH na BiH, ovo je bio početak Oluje i slavnih akcija koje su uslijedile iza nje”, rekao je Milanović.

“Vi ste omogućili da taj rat završi. Da hrvatska kopnena vojska, artiljerija, pješaštvo, natjera protivnika na predaju, a ne NATO-ovi bombarderi. Jer bombarderi nikada ne dobivaju rat. Ni ovaj rat u Ukrajini”, rekao je Milanović te podsjetio na Daytonski sporazum koji je nakon toga uslijedio. Uz suglasnost i pristanak svoju oko stola: Sarajevo koje je tada predstavljao Alija Izetbegović koji je sklopio skliski sporazum s Franjom Tuđmanom i druga strana, politički Zagreb, Franjo Tuđman koji je predstavljao Hrvate. Isto vrijedi i za ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Taj dogovor pod pokroviteljstvom SAD-a je osnova vaše slobode i dobrog osjećaja života u BiH, koju opet ističem kao prijateljsku državu, u kojoj živi hrvatski narod, ali narod čija se prava ljušte i dobro je da se izašlo na izbore”, rekao je Milanović.

Komentirao je izborni zakon u BiH koji se još nije promijenio, unatoč izmjenama. “Za to će vam trebati pomoć hrvatske države i s tim ću završiti. Jako je dobro da je pitanjem položaja i statusa Hrvata u BiH disonantnost tonova u Hrvatskoj prestala – svi se slažemo što ne valja i svatko tko nam je u tome saveznik u BiH dobro je došao”, rekao je Milanović.


SOURCEBild.ba
Previous articleŠirokobriješki krimovci odradili dobar posao i riješili nekoliko slučajeva kaznenih djela
Next articleOvo bi mogla biti brutalna vijest za bh. Hrvate: Netanjahu blizu premijerskog reizbora ojačan desnim snagama
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments