Milanović: Hrvatska treba brinuti o Hrvatima u drugim državama, prvenstveno u BiH, Hrvati su tamo 1000 godina, nisu pali s kruške

Kazao je kako sebičnost u vođenju posla ne znači pakost, zluradost, pokvarenost, nego orijentaciju na sebe

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u četvrtak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Petrijanca da se treba boriti za svaki euro iz EU fondova “jer je to naš novac”, a Petrijance je pozvao da i dalje budu strogi i organizirani “jer ne žive od rente nego od teškog rada”.

„Borite se za svaki euro. Svaki euro koji ne iskoristimo je bačen euro jer to je jedino što postoji u EU, posebno danas kada smo već skoro deset godina članica“, rekao predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju povodom Dana Općine i blagdana Svetog Petra i Pavla.

Dodao je da je dužnost svih onih koji su u prilici da taj novac uzimaju. “To je naš novac, nitko se zbog toga ne treba zahvaljivati nego treba sebe prekoriti ako u tome ne budemo dovoljno agilni. Dakle, borite se za svaki euro”, istaknuo je.

Istaknuo je i da je Hrvatska u devet godina iz fondova EU povukla 45 milijardi kuna više nego što je uplatila.

Kazao je i kako oni koji vode državne poslove moraju uvijek i prije svega imati samo hrvatske interese te da ‘u vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan’.


Kazao je kako sebičnost u vođenju posla ne znači pakost, zluradost, pokvarenost, nego orijentaciju na sebe i na svoje interese kada su u pitanju novac, zaštita okoliša, čistoća prostora u kojem živimo, odnosi sa susjedima, prava i sudbina hrvatskog naroda u susjednim državama.

“To je prije svega BiH jer oni tamo nisu pali s kruške jer žive već tisuću godina. Naša je dužnost, ne da tamo uredujemo oružjem, nego da budemo pravedni i strogi prema nekima koji krše pravila. To su naši poslovi”, poručio je Milanović, prenosi Hina.

SOURCEBild.ba
Previous articleNjega hoće pa hoće: Kad ne šuti u parlamentu, Knezović upravlja s NK Široki. Sudeći po tekstu ovog navijača – jako loše
Next articleOvo je možda i najtužnija stvar koju ćete pročitati danas: Jedna od najpopularnijih glumica na svijetu čak je 9 puta izgubila bebu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments